Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel ma jun 14, 2021 2:15 am

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: di okt 01, 2019 10:25 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
Vandaag zijn de eerste namen van komende editie bekend gemaakt

Mustafa Danguir | dubbele 'Wheel of Death'

De in Tanger (Marokko) geboren durfal Mustafa Danguir zoekt de grote hoogte op in het fameuze 'Wheel of Death', waarbij in en op een reusachtig ronddraaiend rad op duizelingwekkende hoogte de spectaculairste stunts worden uitgevoerd. Danguir gaat daarbij verder dan anderen voor hem deden, want hij neemt namelijk twee exemplaren mee naar Rotterdam Ahoy. Samen met zijn groepsleden voert hij een ultra-spannend, oogverblindend nummer op, zoals in Nederland nog nooit is vertoond. Er wordt over de immense raderen gelopen en gesprongen en ook de blinddoek komt tevoorschijn.

Emily en Menno van Dijke | Juggling Tango
Voor dit vastlegde nummer, hoefde de circusdirecteur niet zo ver te reizen. Emily en Menno van Dijke, die een spectaculaire en visueel prachtige Juggling Tango-show opvoeren, komen namelijk uit Nederland. Een bijzonderheid, want slechts weinig Nederlandse acts weten - zoals zij - in de Europese circussen te gloriëren en Kerstcircus Ahoy te bereiken. Het duo weet op een unieke manier de gracieuze tangodans te vermengen met hoogstaand jongleerwerk. Een act die een lust voor het oog en de oren is en het hooggeëerde publiek versteld zal doen staan door de souplesse, gratie en passie, die het tweetal tentoonspreidt.

Don Christian
Een circus is niet compleet zonder de capriolen van een doldwaze clown. Een van de besten in het vak, is Don Christian. Dit Oostenrijkse fenomeen-van-de-lach stal al eens eerder de harten van het circuspubliek in Rotterdam - in 2011 en 2012 - en komt nu terug met nieuw repertoire. Don Christian spreekt uitstekend Nederlands en weet met zijn aanstekelijke grappen en grollen iedereen voor zich te winnen, jong en oud. Christian is de perfecte humoristische rode draad in de voorstelling, want hij zorgt er als repriseclown ook voor dat - terwijl er bijvoorbeeld een act moet worden opgebouwd - er voor het publiek continu vermaak is.

Bron: kerstcircus.nl


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: wo okt 02, 2019 3:28 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
Afbeelding

De site: http://www.kerstcircus.nl


Showdata

Za. 21 dec. - 11.30 & 15.00 uur
Zo. 22 dec. - 11.30 & 15.00 uur
Ma. 23 dec. - 15.00 uur - Tickets uitsluitend verkrijgbaar via Actie van de Dag
Di. 24 dec. - 15.00 uur
Wo. 25 dec. - 15.00 uur
Do. 26 dec. - 11.30 & 15.00 uur
Vr. 27 dec. - 11.30 uur - Tickets uitsluitend verkrijgbaar via Actie van de Dag
Vr. 27 dec. - 15.00 uur
Za. 28 dec. - 11.30 & 15.00 uur
Zo. 29 dec. - 11.30 & 15.00 uur
Ma. 30 dec. - 13.00 uur (uitverkocht)


Prijzen

Tribuneplaats - € 29,50*
Goldseats - € 35,50*
Logeplaats - € 39,50*
VIP-arrangement volwassene - € 75,-*
VIP-arrangement kind (t/m 11 jaar) - € 55,-*
*Incl. € 2,95 servicekosten

Kinderen t/m 2 jaar gratis, mits op schoot


Vroegboekers hebben (nu al) pech: die actie liep tot 1 oktober.
En bericht daarover is kennelijk aan mijn aandacht ontsnapt of kreeg ik niet.....

Afbeelding


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: wo okt 02, 2019 7:56 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
eind oktober zijn de wel bekende kruitvat kaarten weer te koop 12.99 nu al voor 13.95 bij actie van de dag https://www.actievandedag.nl/actie-aanb ... hoy-rang-1


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: do okt 03, 2019 4:37 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
Let wel: deze Actie van de Dag-kaarten zijn uitsluitend te koop voor maar twee voorstellingen!
Bovendien komt daar € 5,- kosten per boeking bij.
Lijkt me beter te wachten op de Kruidvat-kaarten.......


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: do okt 03, 2019 6:48 pm 
Offline

Lid geworden op: ma okt 06, 2008 10:02 pm
Berichten: 866
Op 28 december wordt de Oscar Carre Trophee van de Club van Circusvrienden uitgereikt aan de producent Fernand Banning.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: do nov 07, 2019 4:12 am 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
Mustafa Danguir | Moroccan Tumbling Troupe

De Marokkaanse circuswereld heeft een rijke traditie aan pyramidebouwers. Tijdens deze ultieme kunstvorm van kracht en lenigheid in de piste, laten Mustafa Danguir en zijn troupe in Rotterdam Ahoy zien dat ze tot de absolute top behoren. Loodzwaar 'bouwwerk’ in combinatie met souplesse, sprongkracht en timing zorgen ervoor dat het achttal de meest prachtige constructies overeind houdt en daarbij nog zelfs soms een handje vrij heeft. Een nummer dat al lang niet meer in dit theater te zien was, maar met de komst van deze Marokkaanse krachtpatsers, word jij, ons hooggeëerd publiek, meteen op het neusje van de zalm getrakteerd.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: vr nov 08, 2019 10:06 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
Troupe Richter | Springplanknummer

Bij de familie Richter zit het circus al generaties lang in het bloed en zodoende hebben ze veel verschillende disciplines in hun repertoire. Vorig jaar kwam Kevin nog met een fenomenale paarden-act naar Rotterdam Ahoy en ditmaal is hij wederom van de partij met een sensationeel springplanknummer. Het negenkoppige gezelschap bestaande uit acrobaten uit Hongarije, Roemenië, Oekraïne en Moldavië vliegt letterlijk door de piste, waarbij meerdere salto’s en andere luchttrucs elkaar in razend tempo afwisselen. Een spektakelstuk dus voor de liefhebbers van acrobatiek, lef, precisie en subliem gecoördineerde timing.

Karl Trunk | Vrijheidskuur

De Duitser Karl Trunk groeide op als een echt circuskind. Al op twaalfjarige leeftijd stond hij namelijk in de piste omringd door zijn favoriete dieren: paarden. Met geduld, begrip en liefde voor deze edele viervoeters ontwikkelde hij zich tot een van de bekendste trainers ter wereld. Tijdens Kerstcircus Ahoy brengt hij een harmonieuze vrijheidskuur in de ring met een bonte verzameling paarden - van de gigantisch imposante Ierse Tinkers tot de allerkleinste Shetlandpony’s - die zowel jong als oud zal verbazen. Een act die verwondert en vertedert en het beste van de wereld van de paardendressuur naar Rotterdam brengt.

Sandro Montez | Dog act

Sandro Montez een veelzijdig circusartiest noemen is een understatement. De Duitse alleskunner werkte namelijk al succesvol met talloze diersoorten. Van kamelen tot zebra’s en van olifanten tot ezels; Montez draait nergens zijn hand voor om. Ditmaal heeft hij zich toegelegd op een van de meest onvoorspelbare viervoeters op aarde: een groep jonge honden. Met een doldwaas komisch nummer vol tempo, sprongen en andere kunsten, laat Montez met zijn horde grote en kleine honden zien dat een goed circusnummer altijd een lach op het gezicht tovert of de bezoekers op het puntje van de stoel laat zitten. In het geval van deze razend knappe act, zijn beide het geval.

Anelya Ross | Cat act

Katten zijn waarschijnlijk de meest eigenwijze dieren op aarde. Ze gaan altijd hun eigen weg, vliegen alle kanten op of liggen simpelweg in een hoekje te slapen. Een diersoort die dus onmogelijk te trainen lijkt. Maar daar dacht Anelya Ross anders over. De Russische heeft namelijk op verbluffende manier van haar katten een groep ras-circusartiesten gemaakt. Ze balanceren op hun voorpoten, kunnen op ballen dansen en zelfs over twee dwarsliggers 'tijgeren’. Een uniek nummer dat nog nooit tijdens Kerstcircus Ahoy te zien was en dat u, hooggeëerd publiek, met een grote glimlach op het gezicht zal achterlaten.

Zoya Barkova - Arial Ring Trio

Een van de meest oogverblindende acts tijdens Kerstcircus Ahoy is ongetwijfeld het Arial Ring Trio van de Russische luchtkunstenares Zoya Barkova. Het drietal hangt in een ronddraaiende zeskantige kubus meters boven de circuspiste en voert daar wonderschone oefeningen van balans, souplesse en kracht uit. Daarbij worden natuurlijk de arm- en beenspieren van de dames op de proef gesteld, maar krijgen ook de nekspieren het nodige te verduren. Arial Ring Trio is een visueel spektakel, waarbij ook de spanning en immense druk van de complexe oefening ervoor zorgen dat de blik van de bezoekers minutenlang op dit trio uit het Oostblok gericht is.

Axum Troupe | Ikarian Games

De Afrikaanse verrassing van deze editie van Kerstcircus Ahoy komt ditmaal uit Ethiopië. De vier krachtpatsers van Axum Troupe zijn namelijk ware meesters in Ikarian Games. Dat is een act waarbij getrainde beenspieren en extreme lenigheid een cruciale rol spelen. Twee leden van de groep liggen op hun rug en vangen met hun voeten de andere twee leden van de Troupe op, terwijl ze over en weer springen. Daarbij vliegen ze indrukwekkend hoog door de lucht en maken ze meerdere salto’s. Een zeer spectaculair nummer, waarbij timing en opperste concentratie een zeer belangrijke rol spelen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: ma nov 11, 2019 11:54 am 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
Met een paar foto's:

Afbeelding

Troupe Richter | Springplanknummer

Afbeelding

Karl Trunk

Afbeelding

Sandro Montez

Afbeelding

Anelya Ross

Afbeelding

Zoya Barkova - Arial Ring Trio

Afbeelding

Axum Troupe | Ikarian Games


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: do nov 14, 2019 4:11 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
Benieuwd of ze zich in tweeën kunnen splitsen, maar de aangekondigde Marokkaanse Mustafa Danguir met onder meer het dubbele dodenrad staat niet alleen in Ahoy maar ook tegelijkertijd in het 1e Winterprogramma van Circus Krone in München op het programma!
Weliswaar als Mostafa Danger, maar wanneer je op internet zoekt kom je met beide namen bij dezelfde man uit!
In München behalve met het dubbele dodenrad ook met een draadnummer.

Voor wie nog goedkope kaarten wil: de Kruidvatactie die op 14 oktober is begonnen is verlengd.
Tot wanneer is niet vermeld. Dus is het een kwestie van snel reageren!

De actie heet te zijn verlengd vanwege het grote succes, maar dat kan dus evengoed het tegenovergestelde betekenen......

Overigens zijn er via Kruidvat nu ook kaarten te koop voor het Kerstcircus in Haarlem en dat in Enschede, zoals bekend beide van dezelfde organisator.

In alle gevallen kosten de kaarten € 13,99, al dan niet met bijkomende kosten.

De reserveringssite: https://www.kruidvat.nl/kerstcircus

Afbeelding


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: vr nov 15, 2019 2:55 am 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
dat viel mij woensdag ook al op toen ik de promo video van krone zag wellicht reizen ze met 2 groepen zoals bingo dat met meerdere groepen doet onder de zelfde naam


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: vr nov 15, 2019 2:49 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
Dat is goed mogelijk.
Vreemd blijft dan wel het verschil in de naam. Maar ook daar zal wel een reden voor zijn.....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: vr nov 15, 2019 3:37 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
ik vind het ook erg raar dat ze een andere naam gebruiken bij krone de groep zijn overduidelijk het zelf


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: zo dec 08, 2019 11:41 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
Nieuws vanuit het kerstcircus ahoy een extra act en een extra show op 25 december om 11:30

Chu Chuan Ho | Diabolo-act

Veel mensen hebben in hun jonge jaren weleens met een diabolo gespeeld. Twee stokken met daartussen een koord, waarop je een diabolo kan laten tollen en in de lucht werpen. Voor de Taiwanees Chu Chuan Ho is de diabolo echter geen kinderspel, maar een serieuze kunstvorm. Zo won hij in 2018 met zijn weergaloze act tijdens het internationale circusfestival in Monte Carlo nog een speciale juryprijs en treedt hij over de hele wereld op. De diabolo-act van Ho is een fenomenale lust voor het oog, mede dankzij zijn avontuurlijke techniek en grenzeloze snelheid.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: ma dec 09, 2019 3:23 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 8543
De extra voorstelling is dus op woensdag 25 december (1e Kerstdag), om 11.30 uur.

En dit is Chu Chuan Ho uit Taiwan:

Afbeelding


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Kerstcircus Ahoy 2019
BerichtGeplaatst: zo dec 22, 2019 5:46 pm 
Offline

Lid geworden op: vr mei 25, 2018 5:25 pm
Berichten: 89
vanmorgen een bezoek aan het kerstcircus gebracht het was weer een top programma hoogte punten van de show zijn karl trunk met zijn 8 pony's en een paard kevin richter troupe zonder kevin overigens de pyramide act van de danguin troupe axum troupe tegenvaller was het dubbel rad des doods niet de spectaculair act die je verwacht vrij standaard trucs ahoy heeft echt een van de mindere acts van de mustafa danguin troupe


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.