Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel za jun 15, 2019 10:30 pm

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr jun 22, 2007 7:46 am 
Amsterdam wil zelf circussen weren

21-6-2007
Amsterdam heeft opnieuw bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aangedrongen op een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen.
Burgemeester Job Cohen heeft onlangs in een brief aan minister Gerda Verburg (LNV) gevraagd of de gemeenten zelf circussen mogen weren als er op korte termijn geen landelijke regeling komt.
De gemeente Amsterdam vindt wilde dieren in het circus onacceptabel. In januari stuurde de hoofdstad ook al een brief naar het ministerie met het verzoek de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren op dit punt aan te passen.Een belachelijk voorstel. Ik ben benieuwd wat anderen circus- en dierenliefhebbers hieran vinden.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp:
BerichtGeplaatst: vr jun 22, 2007 7:50 am 
Ik vergat nog iets. In Amsterdam is in augustus Circus Herman Renz te gast. Dit is toch een circus met wilde dieren. Deze vergunning is al verleend aan dit circus. De gemeente weet dus blijkbaar niet helemaal wat ze wilt.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr jun 22, 2007 8:13 am 
RENZfan schreef:
Ik ben benieuwd wat anderen circus- en dierenliefhebbers hieran vinden.

Ik juich dit initiatief uiteraard van harte toe! :D
En iedereen die dat niet doet kan geen echte dierenliefhebber zijn...


Omhoog
   
 Berichtonderwerp:
BerichtGeplaatst: vr jun 22, 2007 8:24 am 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vr aug 15, 2008 9:55 pm
Berichten: 2771
Locatie: thuis
Job Cohen is genomineerd voor de titel "dieractivist van het jaar".

_________________
Ron Mikkenie (CircusVreugd )
http://www.klassiekcircus.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: reactie
BerichtGeplaatst: vr jun 22, 2007 3:42 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2006 12:14 pm
Berichten: 899
Locatie: Assen
Niet alleen komt het Circus Hrman Renz, met dieren op het programma nog naar Amsterdam, maar in het najaar ook nog het Groot Russisch Staatscircus ook met dieren, o.a. leeuwen en met de komende Kerstperiode zullen in theater Carre bij het Kerstcircus van Stardust ook wel weer dieren te zien zijn. Dus wat moet je nou met zo'n bericht? Of dit betreft een maatregel op termijn en voor wellicht volgend jaar, want de vergunningen voor dit jaar zijn al verleend en kunnen zodoende niet meer teruggedraaid worden.

_________________
ik hou van het CIRCUS, zowel zonder, maar vooral ook met DIEREN.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr jul 09, 2010 1:30 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6856
Locatie: Maassluis
Amsterdam wil circus zonder wilde dieren

AMSTERDAM - Amsterdam heeft een stap gezet om circussen met wilde dieren te weren. De gemeente kan circussen die met wilde dieren werken niet verbieden, maar de gemeenteraad heeft wel een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om kritischer te kijken naar dit soort shows. Dat heeft fractievoorzitter Johnas van Lammeren vrijdag bekendgemaakt.

Zo krijgt een circus zonder wilde dieren bij de vergunningaanvraag voorrang boven een circus met bijvoorbeeld leeuwen of olifanten. Vanaf 29 juli doet Circus Herman Renz de hoofdstad aan, het grootste circus met wilde dieren in Amsterdam. „We moeten ons afvragen of we wel elke aanvraag moeten honoreren”, zegt van Lammeren. „Zoveel circussen hoeven we namelijk niet te hebben.” Daarnaast wil de partij dat voorstellingen met wilde dieren gecontroleerd worden op dierenwelzijn.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7141 ... binnenland

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr jul 09, 2010 1:33 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6856
Locatie: Maassluis
Citeer:
maar de gemeenteraad heeft wel een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om kritischer te kijken naar dit soort shows


Hopelijk wordt er echt gekeken naar de shows en het circus, en niet alleen maar naar de propaganda van PvdD, die hun gegevens ook weer krijgen van wddtu.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr jul 09, 2010 3:26 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 11:26 pm
Berichten: 1373
Locatie: Katwijk aan Zee
Is dat die in opspraak geraakte wddtu die veel geld krijgt van de nu ook in opspraak geraakte postcodeloterij?

_________________
Neem ook eens een kijkje op http://www.circusweb.nl (voor het meest actuele circusnieuws)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo jul 11, 2010 11:57 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6856
Locatie: Maassluis
Hier staat het al iets minder ongenuanceerd, al trekken mijn tenen krom bij het lezen :?

http://animals-in-the-news.blogspot.com ... ussen.html

En hier een filmpje op het "plaats delict":
http://www.youtube.com/watch?v=Otzpz7q_648

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo jul 11, 2010 12:14 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vr aug 15, 2008 9:55 pm
Berichten: 2771
Locatie: thuis
Het filmpje heeft betrekking op Groningen, waar de PvdD ageerde op de komst van Circus Renz International van Franz Renz.

Andere stad, ander circus, dezelfde onzin van de PvdD. En toch gaat de gemeente Groningen niet in op de wens van het PvdD raadslid in die stad.

_________________
Ron Mikkenie (CircusVreugd )
http://www.klassiekcircus.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo jul 11, 2010 12:25 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: do jan 31, 2008 9:57 pm
Berichten: 258
Naar aanleiding van de eenzijdige berichtgeving over het weren van circussen met "wilde" dieren delen wij u het volgende mee:

In de media verschijnen de laatste dagen berichten als dat Amsterdam Circussen met “wilde” dieren zou weren. Berichten van vergelijkbare strekking verschenen ook in de media in 2008 toen de Centrale Raad het besluit had genomen om geen circussen met “wilde” dieren meer toe te laten in Amsterdam (centrum)

Zoals bekend hebben gemeenten geen bevoegdheden om circussen met bepaalde diersoorten te weigeren. Ook niet als de Partij voor de Dieren zitting heeft in een (deel)raad.

Regionale Werkgroepen van de PvdD, in feite afdelingen van de PvdD, proberen in alle gemeenten in Nederland het gemeentebestuur middels brieven en YouTube video’s te overtuigen van hun gelijk. In zes gemeenten heeft de PvdD (middels één zetel) zitting in de gemeenteraad. De Commissie Klassiek Circus heeft filmbeelden, die de PvdD in december 2009 en januari 2010 heeft ingezet in Tilburg, voorgelegd aan een groep deskundigen. Volgens de PvdD zou op hun “schokkende beelden” zichtbaar moeten zijn dat de olifant wonden aan de benen had en een “rare uitstulping” aan de buik. Er waren geen verwondingen zichtbaar en de “rare uitstulping” was niets meer en niets minder dan het geboortekanaal – de vagina – van de olifant die bij olifanten nu eenmaal een heel eind naar beneden kan hangen! Niet op het gebied van dierwelzijn ter zake kundige raadsleden zouden de propaganda van de PvdD voor waar moeten aannemen?

De gemeente Amsterdam is kennelijk ook door een werkgroep van de PvdD benaderd. Wat de achterban van deze partij en dierenrechtenactivisten u nooit zullen vertellen is het volgende:

Er is in 2008 onderzoek gedaan naar het welzijn van circusdieren. Er is daarbij onderzoek verricht naar de volgende diersoorten: Kamelen, Leeuwen, Olifanten, Paarden en Tijgers (ezelsbruggetje: KLOPT).

De onderzoekers trekken in hun rapport 13 conclusies en doen 5 aanbevelingen aan de minister, en daarmee indirect aan de circussen. Geen enkele conclusie of aanbeveling wijst in de richting van een verbod op alle of bepaalde dieren in circussen.

Door tegenstanders van circusdieren, zoals de PvdD, "wilde dieren de tent uit" en andere dieractivisten, wordt maar al te graag eenzijdig en selectief geciteerd uit het bijbehorende onderzoeksrapport.

Bij alle dieren is geconstateerd dat hun gedrag anders is dan van dezelfde dieren die in de (restanten van de) vrije natuur leven. Dat kan ook niet anders. Dieren in de vrije natuur zijn voortdurend bezig met overleven. Dat betekent op zoek naar voedsel, op zoek naar paringspartners en op de vlucht voor bedreigingen die in de vrije natuur nu eenmaal aanwezig zijn.. De dieren in het circus leven onder de hoede van hun verzorgers. Waarmee de invulling van de tijd dus anders wordt.


In het circus treden geen wilde dieren op. De dieren zijn alle, in de nabijheid van de mens, in het circus of de dierentuin geboren. De mens speelt een belangrijke rol in de opvoeding van het dier. Het mechanisme van “imprinting” maakt het mogelijk dat een dier – zonder toepassing van geweld – de mens volgt alsof het zijn of haar moederdier is. Daarmee kan de mens dus een band opbouwen met een dier. Ongeacht of dat nu een hond of een leeuw is. [1]

De meeste dieren passen zich goed aan aan het leven in het circus. Uitgerekend leeuwen en tijgers blijken de makkelijkste dieren. Deze dieren rusten en slapen van nature 19 uur of meer per dag. Na vele generaties te zijn geboren onder de hoede van de mens zijn volgens de leider van het onderzoek, Hans Hopster, duidelijk tekenen van aanpassing zichtbaar bij leeuwen en tijgers.

De huisvesting van dieren in het circus is ruim voldoende. Tegenstanders van circusdieren verkondigen dat de dieren permanent in “transportkooien” zouden verblijven. Transportverblijven worden, zoals de naam reeds zegt, gebruikt voor het vervoeren van de dieren. Het circus staat echter veel meer tijd op een plaats dan dat het onderweg is. Op de plaats worden de transportverblijven gebruikt als nachtverblijf. Leeuwen en tijgers beschikken over ruime buitenverblijven. Kamelen lopen in een paddock. De wagens waarmee olifanten, paarden en kamelen worden vervoerd staan altijd leeg op het circusterrein of ze staan als schuilgelegenheid gekoppeld aan de paddock. Wel is het zo dat de tijd dat de dieren rondom het transport in de wagens staan kan worden verkort door het maken van duidelijke afspraken met gemeenten en eigenaren van terreinen. Ook het aanbrengen van voorzieningen voor water en voer in de wagens wordt aanbevolen. Daarover doen de onderzoekers duidelijke aanbevelingen in het rapport.

De onderzoekers hebben in 2008 onderzoek verricht bij de circussen Herman Renz, Staatscircus van Moskou, Circus Alberto Althoff, Circus Renz-Berlin en het Belgische Benelux Circus.

De onderzoekers doen in twee rapporten aanbevelingen aan de minister.

Vanwege de intrinsieke waarde van wilde dieren, dus dieren die nog in de vrije natuur leven, is het niet goed om dieren ten behoeve van dierentuin of circus uit het wild te vangen. Dat zou dus verboden moeten worden. De onderzoekers gaan met deze conclusie voorbij aan het feit dat het vangen van bepaalde dieren in de wildernis al vele jaren verboden is en dat de meeste circusdieren niet van wildvang stammen. Een betere conclusie zou zijn: De bestaande wildvangverboden moeten beter worden gehandhaafd en circussen mogen geen dieren afkomstig van legale en/of illegale wildvang in hun dierenbestand opnemen.

In het welzijnsrapport worden 5 aanbevelingen gedaan waarmee circussen hun dieren nog beter van dienst kunnen zijn. De onderzoekers zien echter, in tegenstelling tot dierenrechtenactivisten, geen enkele reden voor een verbod op dieren in het circus. De situatie van de meeste dieren in circussen in Nederland geeft daar ook geen aanleiding toe. Hoe dierenrechtenactivisten tot andere conclusies en aanbevelingen kunnen komen dan de onderzoekers van Wageningen Universiteit is voor ons, voor de betrokken onderzoekers en voor vele anderen een raadsel.

De bevindingen van de onderzoekers komen in grote lijnen overeen met een eerder Brits onderzoek naar het welzijn van dieren in circussen. [2]Uit het rapport:

“Bij vijf van de zes circussen was de gezondheids en voedingstoestand van de meeste dieren over het algemeen in orde. Er waren bij deze vijf circussen, op wat ouderdoms en andere afwijkingen na die nadere preventieve en/of verder verzorgende aandacht behoeven, geen ernstige problemen. Bij de paarden werden relatief en absoluut meer afwijkingen vastgesteld. Een flink aantal daarvan kan worden toegeschreven aan de gebruikte rassen en/of de leeftijden van de paarden, alsmede aan het feit dat er relatief goedkope dieren zijn aangekocht.”


Bij één circus zijn ernstige problemen waargenomen. Dit betreft het Belgische “Benelux Circus” dat ten tijde van het onderzoek langdurig op een plaats stond opgesteld zonder buitenverblijven voor de dieren en zonder voorstellingen te geven voor het publiek. De reden voor deze problemen is dat de eigenaar/verzorger van de dieren van dit circus terminaal ziek was en niemand anders in staat was om de wagen met leeuwen en tijgers onder zijn hoede te nemen. Dit circus bestaat inmiddels niet meer. Het is ontbonden na het overlijden van de eigenaar. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht en een zeer zieke leeuw is geëuthanaseerd


“Het optreden lijkt de dieren niet noemenswaard in hun welzijn aan te tasten. De voorstellingen zijn met 5-10 minuten per individu redelijk kort, de dieren voeren uitsluitend oefeningen uit waarbij het gevraagde gedrag onderdeel is van het normale gedragspatroon en paarden doen voornamelijk dingen die we ook in de normale dressuur kennen.”


“De meeste dieren laten zich zonder problemen in de transportwagens leiden. Ondanks dat we tijdens transporten de dieren niet hebben kunnen observeren, wijst dit erop dat het transport door de dieren niet als erg aversief wordt ervaren.”


“Paarden zijn in sommige circussen erg weinig buiten gezien, maar vertoonden toch weinig stereotiep gedrag. De open stalling en het optreden bieden schijnbaar voldoende afleiding en prikkels. Net als paarden werden kamelen niet altijd ruim gehuisvest, maar wel in natuurlijke groepen en met goede reproductie (=voortplanting)controle”


“De tijdsbesteding van de leeuwen deed natuurlijk aan. Het stereotiepe ijsberen kwam voornamelijk voor in anticipatie van voer. Bij de tijgers, die van nature meer behoefte aan beweging hebben, was dat ook het geval”


Alleen bij olifanten zijn problemen geconstateerd:

“De olifanten leden onder ondermaatse, te prikkelarme omstandigheden, niet altijd adequate voeding en een gebrek aan bewegingsvrijheid en (mogelijk) gezelschap. Ze stonden ’s nachts, maar soms ook langdurig overdag, kruislings aangeketend. Dit is voor een veilig transport aan te bevelen, maar daarbuiten niet. Verveeld en gefrustreerd vertoonden ze veel stereotiep gedrag, vooral weven en slurfzwaaien. Omdat geen olifant in het circus geboren wordt, is er ook minder sprake van een soort semi-domesticatie, zoals die wel optreedt bij leeuwen en tijgers, die zich al generaties lang in dierentuinen en circussen voortplanten.”


“Bij de overige dieren werden geen duidelijke problemen of afwijkingen gezien”Over olifanten:
In 2008 is er onderzoek gedaan bij zes circussen waarvan de twee onderstaande met de genoemde olifantenpopulatie:

Circus (Aantal olifanten)
Herman Renz (1)
Renz-Berlin (2)

In 2009 waren de volgende circussen met olifanten in Nederland aanwezig:

Circus (Aantal olifanten)
Herman Renz (1)
Renz-Berlin (2)
Moskou-Holiday (1)
Belly-Wien (2)
Freiwalds Menagerie Circus (1)


Zou het onderzoek in 2009 hebben plaatsgevonden, dan hadden de onderzoekers andere conclusies getrokken naar aanleiding van hun bevindingen met olifanten. Vooral bij Circus Renz-Berlin stonden in 2008 de olifanten veelvuldig aangeketend. Bij de andere circussen staan de olifanten de meeste tijd in een paddock (buitenverblijf), hebben ze gezelschap van andere dieren die in de paddock aanwezig zijn of is de verzorger langdurig bij de dieren aanwezig. De onderzoekers concluderen terecht dat op basis van waarnemingen bij drie olifanten geen verantwoorde conclusies kunnen worden getrokken. Al blijft er een zekere twijfel bestaan aan het welzijn van de in 2008 waargenomen olifanten. Daarom worden wel aanbevelingen gedaan om olifanten ook tussen de optredens door bezig te houden en het vastketenen tot een minimum te beperken.

Bij de circussen Herman Renz, Moskou-Holiday, Freiwalds Menagerie Circus en Belly-Wien staan de olifanten niet vastgeketend maar in een paddock.

Naar aanleiding van de bevindingen van de onderzoekers heeft ook Circus Renz-Berlin de leefomstandigheden van de olifanten sterk verbeterd. Ook dit circus bouwt een paddock op voor de olifanten.

Er is in ons land nauwelijks draagvlak voor een verbod op circus met dieren.

  • Elk jaar bezoeken ruim 1,5 miljoen mensen een circus met dieren.
  • De anticircusdieren lobbyist “wilde dieren de tent uit” heeft in vijf jaar tijd ongeveer 50.000 steunbetuigingen kunnen verzameld.
  • In de Tweede Kamer stemden zowel in 2008 als in 2009 slechts 44 Kamerleden voor een verbod op circus met wilde dieren
  • In “wilde dieren de tent uit” participeren slechts 5 van de 90 afdelingen van de DierenBescherming.
  • De Partij voor de Dieren, toch de grootste organisatie die tegen dieren in het circus is, kon in 2006 nog rekenen op 179.988 (1.83%) stemmen. In 2010 was deze partij nog maar goed voor 122.317 (1.30%) stemmen.
  • Een ander minderheid zijn de dieractivisten. Hun aantal wordt geschat op enkele honderden.

Wat de tegenstanders van circusdieren wel “voor” hebben op de mensen die hun mening niet delen is dat ze hun mening heel actief uitdragen. Daarbij worden feiten en fictie vaak met elkaar verwisseld en worden incidenten gepresenteerd alsof dat de dagelijkse gang van zaken in alle circussen zou zijn.

Noten
[1] HET DIERENBREIN,
Bewustzijn, leergedrag, inzicht en intelligentie bij dieren
James L. Gould en Carol Grant Gould
Natuur & Techniek, Amsterdam 2000
ISBN 90-73035-58-9
Oorspronkelijke uitgave THE ANIMAL MINDScientific American Library, 1994
[2] ANIMALS in CIRCUSES and ZOOS, Chiron's World?
Dr. Marthe Kiley-Worthington
Little Eco-Farms Publishing
ISBN 1-872904-02-5
De tekst is integraal gepubliceerd op: http://the-shg.org/Kiley_Worthington/index.htm

Commissie Klassiek Circus

http://www.klassiekcircus.nl

CKC, 2010/07/10

_________________
Teken de petitie voor het behoud van circus met dieren op http://www.klassiekcircus.nl
Volg ons ook op Facebook, zoek naar klassiek circus en kies de community.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2010 11:25 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6856
Locatie: Maassluis
Knipsel uit Het Parool van Jan vd Meulen

Afbeelding

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 24, 2010 10:11 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6856
Locatie: Maassluis
VVD op werkbezoek bij Circus Herman Renz

Dierenwelzijn is belangrijk, ook voor de VVD. Fractievoorzitter VVD Nieuw-West Michèl Tromp hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen hij door Circus Herman Renz werd uitgenodigd voor een rondleiding door het beroemde Circus. “Het is een misverstand te denken dat wij geen strakke regels omtrent het gebruik en het houden van dieren zouden willen hebben. Integendeel. Wij zijn 24 uur per dag bezig met onze dieren en voor ons staat hun welzijn juist voorop”, aldus Mathijs te Kiefte van Circus Herman Renz.

“Binnen de partij ligt dierenwelzijn ook erg gevoelig”, verklaart fractievoorzitter Michèl Tromp waarom hij zaterdagochtend in de vrijwel lege piste van Nederlands Nationaal Circus Herman Renz staat.
“Bovendien hebben mijn ouders altijd geleerd dat je goed voor dieren moet zorgen als je ze hebt.”
Tromp, opgegroeid tussen de koeien, kippen, konijnen en geiten van het ouderlijk huis in Heiloo, krijgt een rondleiding langs de leeuwen, de Indische olifant, de pony’s, de zebra’s, lama’s en reptielen om zo een indruk te krijgen van het welzijn van de dieren.

Het circus kent ieder jaar een ander thema; daar worden specifieke artiesten bij gezocht. Als een gastartiest met dieren werkt, dan doet de directie onderzoek naar hoe de artiest in kwestie zijn of haar dieren behandelt. De dieren zien er allemaal inderdaad op het oog gezond en ontspannen uit. Tromp merkt nog wel op dat sommige dieren over een kleine loopruimte lijken te beschikken. Dat argument wordt door de verzorgers ook onderuit gehaald: “Er wordt heel vaak getraind met de dieren. Ze krijgen dan hun nodige beweging. Je ziet overigens dat de dieren staan te popelen om te mógen optreden en te oefenen”, aldus dompteur Tom Dieck, “Hier worden de dieren soms tot wel twee keer zo oud als in de natuur. Als ze hier slecht zouden worden behandeld, zou dat juist veel minder moeten zijn.”

Momenteel zijn er nog geen wettelijke kaders in Nederland. Circus Herman Renz betreurt dat. Te Kiefte: “We hebben onze eigen richtlijnen maar pleiten voor strakke wetgeving. Dat is ontzettend belangrijk, omdat er op die manier geen misverstand kan ontstaan over wat wel en niet mag. Dieren staan bij ons op nummer één en we doen er dan ook alles aan om op een verantwoorde manier met ze te werken. Die werkwijze is een duidelijke keuze.”

http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2010/0 ... erman-renz

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Verslag van de Echo
BerichtGeplaatst: wo aug 25, 2010 11:45 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 11:26 pm
Berichten: 1373
Locatie: Katwijk aan Zee
CDA bezoekt Circus Renz

ZUID - Het CDA afdeling Zuid bezocht op uitnodiging van Circus Herman Renz de tent aan het Europaplein. De partij wilde met eigen ogen zien wat de leefomstandigheden zijn van de wilde dieren waar het circus meewerkt.

'De gemeenteraad heeft een motie aangenomen om bij voorkeur geen circus met wilde dieren meer toe te laten in de stad', aldus CDA'er Henk Boes. 'Hierop heeft het circus alle politieke partijen uitgenodigd om te komen kijken. Wij begrepen dat naast het CDA enkel de VVD van dat aanbod gebruik heeft gemaakt.'

De fractie was zeer onder de indruk van de manier waarop de verzorgers met de dieren omgaan. Boes: 'Het ziet er allemaal goed verzorgd uit. De dieren zien er goed uit en hebben aardig wat loopruimte. De dieren krijgen veel aandacht van de dompteur en verzorgers. Iedereen kan trouwens zelf een kijkje nemen achter de schermen. Veel bezoekers vroegen hiernaar bij de kassa.'

_________________
Neem ook eens een kijkje op http://www.circusweb.nl (voor het meest actuele circusnieuws)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do aug 26, 2010 7:09 am 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vr aug 15, 2008 9:55 pm
Berichten: 2771
Locatie: thuis
Gelukkig kunnen raadsbesluiten ook weer worden teruggedraaid. Al zal dat in sommige gevallen wel leiden tot enig of juist extra veel gezichtsverlies. Kijk maar eens wat veel gemeenten met "diftar" hebben gedaan.

Verder zijn er in Amsterdam nog stadsdelen met hun stadsdeelraden. Een verbod in het stadsdeel Centrum heeft voor Circus Herman Renz geen enkel gevolg. In centrum is er toch al geen geschikte locatie waar een groot circus meerdere weken kan staan.

_________________
Ron Mikkenie (CircusVreugd )
http://www.klassiekcircus.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.