Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel di jun 25, 2019 5:29 pm

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo aug 29, 2018 3:46 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 6759
Dat geeft de essentie heel goed weer!
Van samenwerking was in het geheel geen sprake, deels ten gevolge van de aangewakkerde haat en nijd tussen de echte Renzen en de Nederlandse kloon.
Een deel is of was lid van de VNCO, andere mochten of konden dat niet worden.
Even dreigde Belly Wien (toen ze hier nog reisden) lid te mogen gaan worden, en onmiddellijk stappen er dan weer andere op of geven hun bestuursfunctie op.....

In de wandelgangen hoor je ondertussen wel dat ze allemaal prima met elkaar kunnen opschieten en dat de contacten goed zijn.
Maar dat betreft denk ik uitsluitend bezoek aan elkaar over en weer......

Nog een simpel ideetje dat ook indertijd zonder veel kosten gerealiseerd had kunnen worden? In alle circussen posters of stickers (desnoods te koop tegen kostprijs) met een simpele tekst als 'DIEREN HOREN IN HET CIRCUS'. Of iets dergelijks.......


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: wo aug 29, 2018 10:09 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 281
Hugo schreef:
Freiwald wilde het vereiste aantal handtekeningen halen wat nodig is om de Tweede Kamer af te dwingen een punt te agenderen. Volgens mij is dat 60.000. Vindt handtekeningen verzamelen prima idee maar wat vereist is om de toekomst van circusdieren te garanderen is samenwerking. Dat is een heikel thema want dat komt in de circuswereld niet van de grond. Daarnaast ook de samenwerking met andere partijen als de paardensport en dierentuinen. Paardensport kan een belangrijke partij zijn omdat daar nog al wat geld in omgaat en dat kan je van de circuswereld helaas niet zeggen. Dierentuinen is lastig want die verhoudingen lijken verstoord. De Zoo van Knie in Rapperswill kan bijvoorbeeld geen mannetjesolifsnt krijgen van collega's.
Wat ik nooit begrepen heb is dat het besluit om wilde dieren te verbieden niet juridisch aangevochten is, waarom is nooit de aanval gezocht is. Om dieren in het circus te houden moet er echt wat gebeuren en zal daarmee nu gestart moeten worden.Wie moet dat besluit dan gaan aanvechten? De vnco? Met welk geld? Ik vertelde al eerder over oldtimerbezitters die gewoon tonnen hebben uitgegeven aan advocaten
en die hebben ook niks bereikt, behalve dat er een paar advocaten goed geboerd hebben, dus besluit aanvechten? Ik denk niet dat er advocaten zijn die voor
een paar vrijkaarten en gratis suikerspin en popcorn aan het werk gaan, tja en als ik dan lees dat er al reeds eerder opgehaalde handtekeningen ergens liggen te verstoffen,
dan gaat het echt nooit meer goed komen.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do aug 30, 2018 4:07 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 6759
In reactie op de laatste bijdrage: de voorzitter van de VNCO is jurist. Dat zegt volgens mij genoeg.....

Hugo schreef:

Citeer:
Wat ik nooit begrepen heb is dat het besluit om wilde dieren te verbieden niet juridisch aangevochten is, waarom is nooit de aanval gezocht is.


Dat is nu exact wat er staat te gebeuren, als je het eerste verhaal in dit onderwerp aandachtig leest!
We gaan er, denk ik, meer van horen......

Belanghebbende circussen zouden contact kunnen opnemen met deze advocate.....
Zo niet, dan is er sprake van weer een gemiste kans.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In dit verband is onderstaand artikel -van 12 juni 2017- ook nog wel interessant: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/12/zo ... 3-a1562730Zoogdierenbezitters in geweer tegen lijst


Dierenwelzijn

153 diersoorten mogen niet meer zomaar worden gehouden, besloot staatssecretaris Van Dam. Wellicht komt er een nieuwe rechtszaak om dat aan te vechten.


Afbeelding
Serval op een particuliere dierenboerderij

Het verbod op het houden van 153 diersoorten dat komende maand ingaat, is „onrechtmatig”. De beoordeling waarop staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken, PvdA) het verbod baseert, „is al ondeugdelijk verklaard door de rechter”.
Dat stelt de Stichting Platform Verantwoord Huisdierenbezit, die de belangen behartigt van honderden mensen die zouden worden gedupeerd.

Er worden in Nederland 276 soorten zoogdieren gehouden. Begin dit jaar publiceerde Van Dam een lijst met 153 soorten zoogdieren die wat hem betreft alléén nog mogen worden gehouden onder strikte voorwaarden en onder permanente controle.
Het gaat om grote dieren als bizon, bruine beer en grijze reuzenkangoeroe, maar ook om bijvoorbeeld stokstaartje en suikereekhoorn.

Bij de beoordeling is vooral gekeken naar exotische dieren, dieren waarvan het welzijn en de veiligheid van de omgeving mogelijk in het gedrang komt, en dieren die ziekten zouden kunnen overdragen.
Maar, zegt jurist Erna Philippi-Gho, die optreedt namens de Stichting Platform Huisdierbezit, de beoordeling is tot stand gekomen zonder de verplichte strikte onafhankelijkheid en zonder afdoende onderbouwing door wetenschappelijke kennis.

......................................................................................................................................................................................................

Onvoldoende transparant

College van Beroep, over het verbod op het houden van de muntjak en de mazama.

.......................................................................................................................................................................................................

De gedupeerde hobbydierhouders voelen zich gesteund door een uitspraak van de rechter, eind maart, over een eerdere versie van de zogenoemde zoogdierenlijst.
Het verbod op het houden van hertensoorten als muntjak en mazama, twee jaar daarvoor, werd door het College van Beroep voor het bedrijfsleven afgedaan als „onvoldoende transparant”.
Van onafhankelijke deskundigen was „geen sprake”, aldus de rechter, doordat bij de beoordeling was geadviseerd door belangenverenigingen, zoals Stichting Aap, Dierenbescherming en Platform Huisdierbezit. Het besluit werd vernietigd.

De uitspraak kan niet anders betekenen dan dat het verbod op 153 soorten vanaf komende maand óók geen rechtskracht heeft, stelt jurist Philippi-Gho.
„Er is voor deze nieuwe lijst dezelfde beoordeling gebruikt, met advies van dezelfde belangenverenigingen.”

Staatssecretaris Van Dam is daar niet zeker van. „Wij bestuderen of de rechterlijke uitspraak consequenties heeft voor de huidige maatregel”, laat Van Dams woordvoerder weten.
Philippi-Gho zegt dat als de maatregel toch van kracht wordt, er „zeker” opnieuw een rechtszaak volgt.

Aan de beoordeling van de in totaal 276 soorten zoogdieren die in Nederland worden gehouden is jarenlang gewerkt.
„Ik sta in voor de resultaten”, zegt projectleider Hans Hopster, onderzoeker dierenwelzijn van Wageningen University & Research. Het vonnis van de rechter heeft hem zeer verbaasd.
Je moet de beoordeling van het houden van zoogdieren zien als een „risico-inschatting”.
Er zijn uitgebreide adviezen gemaakt, stelt Hopster, maar de staatssecretaris bepaalt „wat maatschappelijk acceptabel is”.

Het klopt, zegt hij verder, dat de beoordeling in meerderheid is verricht door deskundigen, twee aangewezen door de dierenhouders, twee aangewezen door de dierenbeschermers en aangevuld met twee onafhankelijke wetenschappers.
Hopster: „Maar deze deskundigen traden niet op namens die belangenverenigingen.” Alle wetenschappelijke informatie en praktijkkennis is verzameld.
Vervolgens zijn risico’s ingeschat. „Ik zou niet weten hoe het beter kan.”

Wel is de vraag hoe dik de vinger is die Economische Zaken in de pap heeft.
In een interne mail schreef Hopster twee jaar geleden dat de ambtenaar van het ministerie die met het dossier was belast, hem te verstaan had gegeven dat zijn adviescommissie zich vooral moest houden aan de door EZ vastgestelde kaders, ondanks regels die verbieden dat een diersoort zonder veel kennis mag worden verboden.
„Ik heb hem voorzichtig uitgelegd dat het opnemen van non-argumenten en de juridische haalbaarheid communicerende vaten zijn”, aldus de mail van juni 2015.
„Daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Als partijen dat wilden aanvechten voor de rechter, het zij zo.”
Hopster nu: „Dit is een oude mail. Sindsdien is er veel veranderd, de werkwijze is aangepast.”

Het Europese Hof heeft eerder bepaald dat je alleen het houden van een dier mag verbieden na „uitgebreid onderzoek”, dat bovendien moet berusten op „de meest betrouwbare wetenschappelijke gegevens die beschikbaar zijn en de meest recente resultaten van het internationale onderzoek”.
Daar lijkt in veel gevallen geen sprake van te zijn. Zo zijn voor het verbod op het houden van een rendier louter niet-wetenschappelijke bronnen gebruikt.
Bij het verbod op het houden van een witstaartstekelvarken is geciteerd uit een wetenschappelijk artikel waarin wordt vermeld dat het copuleren bij deze dieren „onafhankelijk van de voortplanting” lijkt, maar ontbreekt de conclusie van de Nederlandse adviseurs, namelijk dat solitair opsluiten van een witstaartstekelvarken leidt tot „chronische stress” en „eventueel stereotypieën”.
Dat zijn „zelfverzonnen conclusies”, stelt Philippi-Gho.

Best educated guess

Projectleider Hopster geeft aan dat van alle gebruikte bronnen ongeveer tweederde bestaat uit encyclopedieën, handboeken en vakbladen. „Die wetenschappelijke bronnen zijn er niet.”
Dat je zonder wetenschappelijke bronnen diersoorten toch mag verbieden, is een kwestie van „interpretatie” van uitspraken van het Europese Hof van Justitie.
Een „best educated guess” is de „best haalbare en meest passende benadering”, aldus een advies aan het ministerie van de adviescommissie onder voorzitterschap van hoogleraar Ludo Hellebrekers.
„Dit impliceert voor de betreffende soorten wel een zekere mate van onzekerheid met betrekking tot de ingeschatte risico’s”, staat er.

Volgens de houders van exotische dieren is een verbod niet effectief. Beter zou het zijn regels op te stellen voor het houden van alle dieren. Zoals voor konijnen, die vaak alleen worden gehouden maar daarvoor niet geschikt zijn.
Toch is een lijst met dieren waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd, hard nodig, meent directeur David van Gennep van Stichting Aap. „Er komen steeds meer exotische diersoorten bij niet-deskundige houders terecht.
Consumenten die op internet in een impuls een poolvos kopen en niet weten wat ze ermee aan moeten.”
Laatst nog heeft hij een wasbeerhond bij de eigenaar opgehaald. „Het dier had zijn handen opengekrabd. Ze zaten onder het bloed.”


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mede naar aanleiding hiervan: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/22/st ... 1-a1564178Staatssecretaris stelt lijst toegestane zoogdieren uit

Afbeelding

De invoering van een lijst met toegestane soorten zoogdieren per 1 juli wordt een half jaar uitgesteld. In dit half jaar wordt een nieuwe beoordeling gemaakt van soorten die wel of niet in Nederland als huisdier mogen worden gehouden.
Dat schrijft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer.

De bewindsman reageert met het besluit op kritiek van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat een eerdere beoordeling van de soorten in maart dit jaar afdeed als „onvoldoende transparant”.
Volgens de rechter was de beoordeling niet onafhankelijk tot stand gekomen, doordat belangenorganisaties zoals Dierenbescherming en Stichting Aap erover hadden meegepraat.
Ook was de beoordeling in veel gevallen niet wetenschappelijk genoeg, een eis van het Europese Hof van Justitie.

Gedupeerd

De rechtszaak was aangespannen door het Platform Verantwoord Huisdierenbezit. Dat behartigt de belangen van enkele honderden houders van hobbydieren.
Velen van hen worden gedupeerd door een verbod op het houden van 153 exotische dieren als stokstaartjes, servals en suikereekhoorns.

Staatssecretaris Van Dam vindt het „niet verantwoord” de lijst nu in te voeren, schrijft hij. Hij noemt het een „reëel risico” dat het besluit „de rechterlijke toetsing niet zal kunnen doorstaan”.

De komende maanden moet er een nieuwe wetenschappelijke beoordeling komen, zonder betrokkenheid van de belangenorganisaties.
Ook wordt een groep internationale experts geraadpleegd. De betrokken partijen mogen vervolgens reageren.

In Nederland worden 276 soorten zoogdieren gehouden. Daarvan zouden volgens de lijst 153 soorten niet meer mogen worden gehouden, althans alleen onder strikte voorwaarden en permanente controle.

Aan de beoordeling van alle soorten zoogdieren die in Nederland worden gehouden is jarenlang gewerkt, door experts die waren aangewezen door belangenorganisaties, en onder auspiciën van Wageningen Universiteit.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En geloof het of niet: daarna bleef het (voorlopig?) stil.........
Een (definitieve?) beslissing, na het benoemen van diverse deskundigen, wordt niet eerder dan in de tweede helft van 2018 verwacht.
Maar ja, ambtelijke molens........


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do aug 30, 2018 7:32 pm 
Offline

Lid geworden op: ma okt 06, 2008 10:02 pm
Berichten: 470
Wat ik al zei is dat je de samenwerking moet zoeken met aanverwante sectoren en moet lobbyen. Dat kost vooral tijd en ja de VNCO is de club die het meest voor de hand ligt. Laten wij ook niet vergeten dat circussen zelf ook hun kop in het zand hebben gestoken. Incidenten zijn er ook de jaren voor het verbod volop geweest en de circuswereld deed of er niets aan de hand was.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do aug 30, 2018 11:57 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 281
ik hoorde vandaag op de radio dat een pakje sigaretten naar de 10 euro gaat rond 2024, en willen ze een kratje bier opschroeven
naar wel 20 euro als het aan een een of andere deug politicus ligt, en ook vet eten moet aangepakt worden, enz, enz.
Vroeger, toen hadden we een leuk programma dat nederland muziekland hete, en nu zouden ze wel wekelijks een programma
kunnen maken dat nederland verbiedland zou moeten gaan heten, want aan wekelijkse nieuwe verboden en moetjes geen gebrek.

Maar goed, een ding is duidelijk, de wilde dieren komen niet meer terug, want als ik alleen al de paar laatste bovenstaande berichten
lees, dan kan ik niet anders dan concluderen dat de circussen gewoon te lam en beroerd zijn geweest om voor hun wilde dieren te vechten.
Ja met de dierenactivisten die voor hun ingang stonden, en het resultaat is dat ze alsnog verloren hebben, want een potje matten
met een paar activisten weerhoud de politiek er niet van om de verbodjes door onze strot te duwen, en de geneugten des levens
onbetaalbaar te maken voor jan met de pet, want die moet niet roken en zuipen, want dan is hij niet productief en dan kost hij geld
ipv dat hij de schatkist blijft spekken, en de diehards die dan toch door roken en drinken, betalen hun medische kosten dan
maar alvast via een pakje sigaretten van 10 euro en een krat bier van 20 euro. En wie dan niet ziek word, nou dat is dan mooi meegenomen
voor de schatkist, dus win win voor de regering, en geen mens of partij die daar tegenin gaat of kan gaan, want geen meerderheid te vinden,
en zo blijft ook het wilde dierenverbod van kracht, want is geen mens of partij of rooie rotcent om een paar advocaten tegen de bierkaai
te laten vechten, want zelden, en ik zeg nogmaals, zeer zelden word een besluit teruggedraaid, en dan moeten de belangen wel heel erg groot zijn
of de druk van het volk en ook andere partijen, maar no way dat ze zich druk gaan maken over een handjevol overgebleven nederlandse circusondernemers,
en dan ook nog eens met een klein circus, want we hebben geen groot reizend nederlands circus meer, die ieder jaar weer nieuwe artiesten en dieren
inhuurden, dus grote circussen als dat van hans martens, alberto althoff en chr, dus voor wie moet je dan nog vechten? Voor de kerstcircussen?
Nou, kerstcircussen zijn er al dik 40 jaar, en in die tijd zijn er alleen maar bijgekomen, en die doen zover ik weet nog steeds goede zaken.
Uiteraard zijn er ook kerstcircussen afgevallen, maar dat lag zelden aan tegenvallende bezoekersaantallen, dus zitten de kerstcircussen
dan nog wel verlegen om wilde dieren? En anders noem eens één nederlands circus die daar dan wel om verlegen zit, dus welk reizend
nederlands circus is zwaar afhankelijk van het mogen hebben en presenteren van wilde dieren?
Oh gaat het om principes? Nou, aan het werk dan, ow wacht, daar hebben we nou net weer geen tijd voor, want we hebben het maar druk met onszelf
dus laat de vnco dat nou maar doen. Nou de vnco kwam, zag en ging met onverrichte zaken naar huis, en niet een keer maar keer op keer,
want wat ze ook gedaan hebben, het resultaat is dat we een wilde dierenverbod hebben, en die gaat niet opgeheven worden, want daar is totaal
geen animo voor. Ja elke rasechte circusman en liefhebber blijft klagen en het belachelijk vinden, en ze hebben gelijk hoor, maar he, elke burger klaagt steen en been
als de regering wat in z'n kop haalt, en ook het pakje sigaretten gaat gewoon naar de tien euro en een krat bier naar de 20 euro
en doen we er niks aan, so what else is new?

Maar goed, ik heb het al tig keer geroepen en zal het nog een keer doen, en dat is men zich nu maar beter op het behoud van
de niet-wilde dieren moet gaan concentreren, want dat is de volgende stap van de pvdd, en we leven in een tijd waarin deugmens zijn
helemaal hip is, dus als ze die even benaderen om hun krabbel te zetten, dan werken die allemaal graag mee, want dat doet de mens
toch deugt en deugen gaat het helemaal worden in de future, so get used to it.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr aug 31, 2018 4:24 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 6759
Met zoveel negativisme heeft niets maar dan ook niets nog enige zin!
Wat de laatste alinea betreft ook al niet, want het verbod op niet-wilde dieren gaat dus gewoon door. Tegenstand of niet......
Als het aan Stalknecht ligt.....

Voor wie bovenstaande artikelen wel aandachtig heeft gelezen (en begrepen, want daar hoort onze vriend Stalknecht dus duidelijk niet bij): het is dus NOG STEEDS WEL DEGELIJK MOGELIJK OM DE OVERHEID TE CORRIGEREN EN BEPAALDE TE NEMEN MAATREGELEN TE VOORKOMEN OF GENOMEN MAATREGELEN ONGEDAAN TE MAKEN.

Dat is daarin te lezen.

Nog wel een aardige: genoemde juriste heeft eerder langere tijd voor het betreffende ministerie gewerkt en weet dus exact (als geen ander) hoe bepaalde maatregelen (soms in strijd met de voorschriften) tot stand kwamen of komen.
Ik denk dan ook niet dat er op dit gebied een betere te vinden is.........


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr aug 31, 2018 8:52 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 281
Didier schreef:
Met zoveel negativisme heeft niets maar dan ook niets nog enige zin!
Wat de laatste alinea betreft ook al niet, want het verbod op niet-wilde dieren gaat dus gewoon door. Tegenstand of niet......
Als het aan Stalknecht ligt.....

Voor wie bovenstaande artikelen wel aandachtig heeft gelezen (en begrepen, want daar hoort onze vriend Stalknecht dus duidelijk niet bij): het is dus NOG STEEDS WEL DEGELIJK MOGELIJK OM DE OVERHEID TE CORRIGEREN EN BEPAALDE TE NEMEN MAATREGELEN TE VOORKOMEN OF GENOMEN MAATREGELEN ONGEDAAN TE MAKEN.

Dat is daarin te lezen.

Nog wel een aardige: genoemde juriste heeft eerder langere tijd voor het betreffende ministerie gewerkt en weet dus exact (als geen ander) hoe bepaalde maatregelen (soms in strijd met de voorschriften) tot stand kwamen of komen.
Ik denk dan ook niet dat er op dit gebied een betere te vinden is.........


Ja er zullen best dingen zijn die teruggedraaid worden, maar niet het wilde dierenverbod. En die juriste kan gewerkt hebben waar ze wil en weten wat ze weet, die wilde dieren
komen niet meer terug, Want als ze al moeilijk doen als een rendier een arrenslee trekt, of een hondenshow gehouden word, of boerderijdieren in een levende
kerststal worden gebruikt of een hengeltje uitgooien en noem het maar op, denk jij dan echt dat de terugkeer van wilde dieren nog enige kans maakt?

Stel je voor dat de politiek en zelfs de pvdd gaat zeggen van, "we willen alle vormen van commercieel gebruik van alle dieren aan banden leggen, maar wilde dieren
in een circus is geen bezwaar, want die hebben het gewoon hartstikke goed."

Denk jij nou echt dat zoiets nog werkelijkheid gaat worden? :lol:


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: za sep 01, 2018 1:23 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 6759
Erg jammer dat je geen politicus bent! Met name omdat je denkt daar zoveel verstand van te hebben.
Je bent als het ware een spreekbuis voor ontelbare nihilisten.
En, zoals je eerder las, we mogen geen enkele doelgroep in de samenleving veronachtzamen.
Dus is er plaats voor jouw podium!

Alleen vraag ik me af of dat perse op een circusforum moet plaatsvinden.
Bestaat er geen politiek forum waar je je uitwerpselen op kwijt kunt?
Ha, hier is er al een: https://www.weerwoord.nl/weerwoord/index.php
Er ligt daar een (groot) terrein voor je braak, het woord circusdieren komt er (nog) niet op voor!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: za sep 01, 2018 4:23 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6860
Locatie: Maassluis
Didier schreef:
Alleen vraag ik me af of dat perse op een circusforum moet plaatsvinden.

Deze discussies zijn allang eerder gevoerd op dit forum, ga terug naar 2005 daar begon het al hier.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo sep 02, 2018 5:01 am 
Offline

Lid geworden op: vr aug 18, 2017 7:48 pm
Berichten: 276
Ik heb deze discussie een tijdje bijgehouden en moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik vermoed dat stalknecht gelijk gaat krijgen. Ik snap de redeneringen van Didier ook maar Nederland is toch verworden tot een land waarbij de meerderheid krijgt wat de minderheid wil. Althans politiek gezien. Want als ik de publieke opinie bekijk denk ik dat 90 procent van de bevolking inmiddels tegen wilde dieren in het circus is.

Niet omdat zij dat zelf willen maar omdat de grote massa niet zelf nadenkt maar denkt zoals de buurman denkt.
De propaganda op vooral scholen tegen de dieren is zo groot geweest dat elke meid van 13 roept dat het zielig vind voor de dieren in het circus. Dus papa en mama ook en oma dan ook maar.
Niet nadenken maar volgen.

Het komt pas terug nadat er oorlog is geweest en elke wet verloren is gegaan.
En dat kan best nog 30 jaar op zich laten wachten.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo sep 02, 2018 10:48 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6860
Locatie: Maassluis
Mooi gezegd, hoewel iets overtrokken. Leve het populisme en de sociale media!

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma sep 03, 2018 2:11 pm 
Offline

Lid geworden op: vr aug 18, 2017 7:48 pm
Berichten: 276
Vooral de sociale media. Vroeger duurde een foutje of een misstap hooguit 10 minuten, nu wordt het breed uitgemeten op internet en is de hele wereld getuige. Een tweede kans is niet meer mogelijk omdat het steeds vindbaar is wat er is gebeurd.

Het wordt hoog tijd dat Google zijn bestanden eens opschoond.
Neem nou mijzelf. Mijn naam wordt nog steeds geaccocieerd met het spraakmakende faillissement van mijn bedrijf maar niet met de 23 jaar succesvolle jaren en de vele attracties die uit mijn brein kwamen.
Om het in circustaal te houden :
EÉN KOMIEK IS ZO GOED ALS ZIJN LAATSTE GRAP


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma sep 03, 2018 4:19 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 6759
Zelf begrijp ik wel wat Maro bedoelt, maar met het genoemde percentage ben ik het absoluut oneens.
Ik schreef al wel eerder over hoe schoolkinderen steeds maar weer in contract komen met HET CIRCUS, en daarbij is zeer zeker geen sprake van negatieve uitlatingen over wat voor dieren dan ook.
Er bestaan nog altijd circus-schoolprogramma's waarin de roofdieren hoogtij vieren. Kinderen mogen kiezen wat ze willen spelen. er wordt gevochten om een rol als leeuw, tijger of olifant!
Ook dat is de realiteit anno 2018!
Ouders komen de gemaakte voorstelling bekijken en de kinderen kunnen vervolgens niet wachten tot ze een keer naar een écht circus gaan! Prima promotie dus, dat kan haast niet beter.
Zo zijn er wel meer positieve zaken te noemen.
Maar nee, we gaan maar liever uit van het allernegatiefste, niet in de laatste plaats omdat we zelf (ook) in het verdomhoekje zitten! Wij geen lol, dan anderen ook niet!
Zeer omstreden vind ik genoemde 90%, want echt nergens op gebaseerd. Dus nattevingerwerk. Of het moet al de kennissenkring van de auteur zijn, en dat zou me verbazen. Doe zelf maar eens een echt onderzoekje, waar en hoe dan ook, en je krijgt echt een heel ander beeld.
Wel is waar dat heel veel mensen DENKEN dat inmiddels alle dieren in het circus verboden zijn, en dat is dus wel het gevolg van de (uitstekende) publiciteitsstroom van de tegenstanders. Maar dat is wezenlijk iets heel anders......
Aan ons de schone taak om het tegendeel te verkondigen!
Dat is heel wat zinvoller qua tijdsbesteding dan hier een beetje te kissebissen over soms belachelijke onderwerpen.
Kun je je voorstellen wat de tegenpartij daarvan vindt? Ze lachen zich een deuk bij zoveel onvermogen!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma sep 03, 2018 5:41 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6860
Locatie: Maassluis
Als je percentages wilt weten kom je al gauw uit bij opiniepeilers. En daar heb ik mijn buik vol van! Grootste veroorzaker van het populisme.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.