Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel di sep 17, 2019 12:15 am

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Jeugdcircus Amersfoort nieuws
BerichtGeplaatst: zo jun 07, 2009 10:12 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Circus in Park Randenbroek

AMERSFOORT - Jongleren, fietsen met de éénwieler, lopen op de grote bal en acrobatieken tussen de bomen; het kan allemaal zondagmiddag 7 juni van 13.00 tot 17.00uur op de Dag van het Park. Deze landelijke Dag van het Park is een initiatief van de ANWB en wordt dit jaar voor de vijfdee keer georganiseerd in zo'n 60 gemeenten in Nederland. Amersfoort haakt hierop in met activiteiten in vijf parken.

door Hans Duijvensz

In Park Randenbroek wordt zondagmiddag een flinke circustent neergezet waar zowel voorstellingen alsook workshops plaatsvinden. Bij mooi weer is er om en rond de circustent gelegenheid allerlei kunsten uit te proberen. Deelname aan de workshops is gratis en om 14.00 en 16.00 geeft een selectie van Circus Amersfoort een voorstelling.

Docent circustechnieken van Circus Amersfoort Ronald Barendregt is enthousiast over de Dag van het Park: ,,Het is een prachtige gelegenheid om voor zowel jong en oud te oefenen en experimenteren met allerhande circustechnieken. Als het weer mee zit gaan we lekker buiten aan de slag met loopbal, koord en de éénwielers; binnen in de tent geven we met een selectie van zo'n 15 kinderen twee voorstellingen van een half uur die voor een ieder gratis te bezoeken zijn. De workshops laten een goed beeld zien wat elk van onze 4 groepen zoal doet; er zijn zowel workshops van de jongere kinderen alsook van de tieners. En speciaal voor deze dag zal er een ouder-kind acrobatiek workshop komen; kinderen van 6-8jaar kunnen dan samen met een ouder langskomen om onder begeleiding van oudere tieners en docenten te acrobatieken."

Ronald is positief gestemd over het huidige leerlingenaantal: ,,We hebben nu bij Circus Amersfoort zo'n 130 leden en bij de jongere kinderen zelfs een wachtlijst. De jongere kinderen zijn opgesplitst in drie groepen en er is ook nog een tienergroep van 13+. Voor elke leeftijd zijn er specifieke oefeningen die we wekelijks oefenen in de sporthal bij de ijsbaan en zondagmiddag is een goede mogelijkheid om eens te gaan kijken welke circus- en acrobatiek technieken we gebruiken. Bij Circus Amersfoort komen alle circus attributen, behalve dieren, als koord, trapeze, loopballen. jongleerspul, touw en éénwielfietsen aan bod. De Dag van het Park zal een goed beeld geven van wat we zoal in de sporthal doen. Het is zondagmiddag hopelijk goed weer zodat het een grote, gezellige bedoening in en rondom de tent wordt. Wanneer kinderen zich willen opgeven voor Circus Amersfoort kan dat ook via de website en verder zijn er in park Randenbroek ook docenten die klaar staan voor vragen."
De landelijke Dag van het Park vindt in Amersfoort op zondag 7 juni plaats en is bedoeld om parken in het zonnetje te zetten. In Amersfoort zijn er in Park Randenbroek, het Waterwingebied, Birkhoven en het Brouwersplantsoen allerhande recreatieve en culturele activiteiten.

Voor meer informatie zie de website http://www.amersfoort.nl/dagvanhetpark.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do okt 15, 2009 11:43 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Acrobatiek workshops

AMERSFOORT - Circus Amersfoort organiseert weer een ouder&kind acrobatiek workshopserie van drie opeenvolgde zaterdagen (7,14 en 21 november).
Ouder en kind komen via speelse acrobatische toeren tot indrukwekkende hoogstandjes. Iedereen kan meedoen, het is vooral het samen plezier beleven en verrast zijn van ieders kunnen. De eerste workshop zal gegeven worden op zaterdag 7 november van 10.00 tot 11.30 in de gymzaal van de Michaëlschool aan de van Galenstraat. Op zaterdag 21 november zal de serie worden afgesloten met een kleine voorstelling voor eigen publiek. Voor de kinderen geldt een minimum leeftijd van 6 jaar. Kosten bedragen 36 euro per koppel voor drie lessen.
Je kunt je opgeven voor deze serie via tel: 033-4631879 (secretariaat Circus Amersfoort), per mail: info@circusamersfoort.nl of via de website: www.circusamersfoort.nl

http://www.scherpenzeelsekrant.nl/page/ ... 35407.news

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo nov 01, 2009 9:43 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Marjon Duits in Honduras
http://marjoninhonduras.blogspot.com/20 ... asjes.html
circusproject voor de kinderen daar.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr nov 27, 2009 6:01 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Wintercircus 6+ Circus Amersfoort

Ook deze kerstvakantie presenteert jong talent van Circus Amersfoort een circusvoorstelling voor jong en oud in De Lieve Vrouw. De winterse kou wordt binnengelaten en de artiesten creëren een ontmoetingsplek voor verschillende karakters die warmte zoeken bij elkaar met vurige kegels, gloeiende jongleerballen en warme acrobatiek op soms ijzingwekkende hoogten.
Twee jaar geleden debuteerde Circus Amersfoort met de voorstelling Kees het Meisje en vorig jaar werd een circusvariant van Romeo & Julia op het toneel gezet. Beide voorstellingen waren een feest om mee te maken.

> Het circus bestaat nu ruim vijf jaar en is niet meer weg te denken uit Amersfoort. Per 1 januari 2010 – daags na de voorstellingen in De Lieve Vrouw - betrekt Circus Amersfoort haar eigen pand op het terrein van de Wagenwerkplaats. Hiermee wordt een droom werkelijkheid en kunnen nóg meer activiteiten worden aangeboden voor nóg meer kinderen en jongeren.
www.circusamersfoort.nl

entree € 9,00, € 8,00 (De Lieve Vrouw Pas), Kind € 6,50

Extra
Circusacts in het theatercafé
Voorafgaand aan de middagvoorstellingen zijn er in het theatercafé enkele kleinere acts te zien van de jongere kinderen van Circus Amersfoort.

Extra
Circusworkshop 8+
Na afloop van de voorstelling op woensdag 30 december kunnen kinderen onder begeleiding van Circus Amersfoort artiesten meedoen aan een circusworkshop.
> 15.45 tot 16.30 uur
> max. 30 kinderen, vanaf 8 jaar (niet jonger!)
> vooraf reserveren
> entree: € 2,50
CAFÉ

Gewijzigde openingstijden feestdagen
> 25 december gesloten
> 26 december, 31 december 12.00 – 18.00 uur
> 1 januari 14.00 uur tot 24.00 uur

De Lieve Vrouw, Theater, Film, Cafe
Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort
www.lievevrouw.nl
kassa 033-4226555

Openingstijden kassa
dagelijks van 18.30 uur tot aanvang laatste film
di t/m zo van 13.30 uur tot 17.00 uur,
telefonisch reserveren ook mogelijk di t/m vr van 11.00 uur tot 12.00 uur,
drie kwartier voor aanvang bij afwijkende aanvangstijden.

http://www.stadamersfoort.nl/page/Lokaa ... 57439.news

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di dec 29, 2009 11:32 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
BINNENSTAD - Festival Etcetera is zondag van start gegaan op de Hof. In een gigantische tent was de start veel belovend met mooie muziek van het Etcetera Orchestra en acrobatiek van Circus Amersfoort, dans door twee prachtige dames in grote luchtbellen en geweldige zang in de sfeer van Kate Bush en Dewi swingde zoals het hoort. Rob Lampe heeft hiervan enkele video's gemaakt. Maar wie zelf het festival van dichtbij wil meemaken, kan nog tot en met 30 december op de Hof genieten van een gevarieerd programma.
Festival Etcetera vindt plaats binnen de programmering van Amersfoort Wintertijd.

Afbeelding

http://www.destadamersfoort.nl/page/Lok ... 72509.news

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo mar 21, 2010 9:49 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Komt dat zien, komt dat zien er is een circus in de stad

AMERSFOORT - Dit jaar vierde de Pellikaan Health & Racquet Clubs het 1e lustrum van haar kindercircus uitgebreid, met een echte circustent die op een deel van het parkeerterrein van Pellikaan Tilburg opgericht werd.

Vanuit Amersfoort vertrok een touringcar vol kleine circusartiesten met familie en vrienden richting Tilburg. Hier stond het gehele weekend stond in het teken van het Pellikaan kindercircus, op zaterdag 2 voorstellingen van kinderen uit Tilburg en Breda, terwijl op zondag kinderen uit Goirle en natuurlijk de grootse Gala voorstelling, met de beste acts van de voorgaande voorstellingen, plaatsvond.

Afbeelding

De Galavoorstelling
Het hele jaar oefenden de kinderen bij hun Pellikaan clubs In Amersfoort, Tilburg, Breda, Goirle, en Maastricht tijdens het kindercircus wekelijks op hun acts. Het circus spreekt kinderen altijd tot de verbeelding, een mooi initiatief dus van Pellikaan om kinderen in de wondere wereld van het circus actief te trainen. Voor iedere leeftijd gebeurt dat weer op een verschillende wijze, de jongste met dansnummers, de oudere kinderen op de trapeze, als clown of als antipode. Zes bekers staan op de jurytafel te glimmen en wachten op overhandiging aan de 6 verkozen acts in deze Galavoorstelling. In de jury nemen zitting Daniëlle Bubberman, (winnares van Holland's got talent), Lucien van Geffen, (Fabian in de serie Anubis) en natuurlijk kan de eigen mascotte Pelli Pellikaan niet ontbreken. Backstage worden de artiesten aangekleed en geschminkt. De spanning is voelbaar, al is er niet echt sprake van plankenkoorts. Nikita deelt witte rozen uit aan andere kinderen. Is er iemand jarig? "Nee, die horen bij de act", zegt ze. Clown Stiek, Emiel Schoneveld uit Amersfoort, is enthousiast. "Ik heb er vreselijk veel zin in, ik ga er voor", zegt hij resoluut.

Bij de opening staat de piste met daarboven een heus trapezium centraal. "Ga je mee, ga je mee, er is een circus in de stad," zingt het publiek enthousiast met de spreekstalmeester mee. Het hoog geëerd publiek krijgt een leuke, boeiende en mooie voorstelling voorgeschoteld. Het professionalisme druipt er vanaf, dat is een compliment aan de organisatie. De K18 uit Breda verzorgen de aftrap, op K3 liedjes maken ze met handen en benen in de maat allerlei sierlijke bewegingen. Lotte (9) uit Breda doet het goed. "Ik ben lekker nog met Daniëlle en Luciën op de foto geweest", wist ze voorafgaand aan de voorstelling nog te vertellen. Miss Clara in een tijgerpak, boeide het publiek met haar gevaarlijke acrobatische hoogstandjes hoog in het doek op de piste. Zelfs met alleen de benen in het doek en het hoofd naar beneden kleefde ze als het ware. Het massaal opgenomen publiek bestaande uit opa's, oma's, mamma's en pappa's genoot zichtbaar.

The Hapy Kids, Chari Vari, vermaakte het publiek en een glimlach hoorde daarbij, als je de peuters intensief bezig zag. Het kleine beertje kroop behendig onder de armen en benen van de op handen en voeten staande kinderen door. The Celtic Dream en Trio Tan lieten acrobatische hoogstandjes zien. De Pellikaantjes liepen onverschrokken over een slechts 10 mm dikke staaldraad. Of het al niet moeilijk genoeg is, deden ze dat ook nog eens achteruit. Clown Stiek kreeg de lachers op zijn hand met een ballonnenact, waarmee hij zelfs de lucht in ging. Gelukkig liep het allemaal goed af en konden alle sterren van deze middag een beker als aandenken aan een geslaagd circusweekend mee naar huis nemen.
Zie ook www.phrc.nl

http://www.destadamersfoort.nl/page/Lok ... 11016.news

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: za apr 24, 2010 9:41 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Rabobank sponsor Circus Amersfoort

AMERSFOORT - ,,Een bank, die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, dat is mijn bank", aldus Astrid van Ekeren van de Rabobank. En Astrid is enthousiast over de activiteiten van de circusschool. Op zaterdag 27 maart was zij aanwezig op de training om de nieuwe EHBO-materialen te overhandigen aan de kinderen van Circus Amersfoort.

Twee kinderen ,Yoran van de Erven en Dide Helmus, mochten de pleisters, verbanden, scharen, EHBO-koffers in ontvangst nemen. Alle kinderen zijn er zichtbaar verheugd mee. Zij zijn trots op hun circus: ,,Je mag er doen wat je kunt, je mag er zijn wie je bent."
Op 28 mei 2009 is het circus een officiële stichting geworden. Er is een stevig bestuur gevormd, die samen met de docenten bezig is een solide organisatie neer te zetten. Afgelopen jaar is met name ingezet op de beleidsterreinen financiën, personeel en huisvesting. Op het gebied van veiligheid zijn belangrijke stappen gemaakt; er is een veiligheidsplan, er zijn cursussen voor de docenten. En nu dus voldoende veiligheidsmaterialen. In de afgelopen jaren is gebleken dat er weinig ongelukken zich voordoen. Desondanks hecht het bestuur grote waarde aan preventief veiligheidsbeleid.

Bestuursvoorzitter Jan Hofman hoopt samen met zijn bestuursleden, de kinderen én de docenten vorm te geven aan de droom van de oprichters van Circus Amersfoort. Saskia Keizer, Ronald Barendregt en Tejo Zadel hadden zeven jaar geleden de visie de stad Amersfoort een circus te geven waar kinderen met elkaar een veilige plek hebben. Zij zagen een circus voor zich waarin gevestigde artiesten, aankomende artiesten, kinderen en jongeren zich bezighouden met circus. Zij kunnen elkaar daar ontmoeten en met elkaar uitwisselen; zij leren het van elkaar. Het moet mogelijkheid geven tot artistieke ontwikkeling en opleiding. Het plotselinge overlijden van Tejo in april 2008 maakte de behoefte aan realisatie van zijn visie nog sterker. Deze gedachte, deze droom krijgt nu steeds meer vorm.

De overhandiging van nieuwe EHBO materialen door de Rabobank is een eerste stap richting samenwerking met Circus Amersfoort. Mevrouw van Ekeren gaf in haar toespraak aan dat de bank bereid is om te kijken welke mogelijkheden er nog te bedenken zijn tot ondersteuning van deze enthousiaste stichting. De sponsorcommissie van Circus Amersfoort gaat zeker gebruik maken van haar aanbod. Deze commissie houdt zich bezig met het werven van sponsors en subsidies; zij zullen een beroep doen om ondersteuning vanuit de stad, het bedrijfsleven en het gemeentebestuur.

De trotse voorzitter van het jeugdcircus, Jan Hofman, is er duidelijk over: ,,De stad Amersfoort verdient een jeugdcircus, het geeft mogelijkheden voor kinderen en jongeren om een geweldige tijd te hebben. Wij zijn te zien op festivals en de stadsfeesten. De voorstellingen hebben een behoorlijk niveau bereikt. In de loop van de tijd heeft ons circus steeds meer een regiofunctie gekregen; ook kinderen uit de omliggende plaatsen zijn van harte welkom. Wij kunnen niet zonder sponsors, zoals de Rabobank; wij hebben ze nodig! Net als ons circus zijn zij ook een onderdeel van de stad. En het Amersfoortse circus is er één om te koesteren."
Bedrijven en instellingen kunnen zich aanmelden voor sponsoring via: info@circusamersfoort.nl

http://www.scherpenzeelsekrant.nl/page/ ... 16319.news

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di apr 24, 2012 7:18 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Huisvesting Circus Amersfoort geopend

AMERSFOORT - Wethouder Hans Buijtelaar van Sport opende vrijdag 20 april de verbouwde huisvesting van Circus Amersfoort op de Wagenwerkplaats. Namens het college roemde Buijtelaar het enthousiasme van het jeugdcircus. Ook trakteerde hij alle kinderen en jongeren op een ijsje. De opening gaf tevens het startsein voor het voorstellingsweekend, waarin twaalf voorstellingen verzorgd werden door kinderen en jongeren van acht tot en met negentien jaar.
Artiesten lieten diverse circusacts zien. De artiesten van het circus, maar ook de bezoekers van de voorstellingen, komen ook uit de omliggende dorpen en steden. Het bestuur van het circus startte met de actie 'Zet Circus Amersfoort op de rails' en kreeg daarbij steun vanuit fondsen, stichtingen en het bedrijfsleven. De gemeente Amersfoort droeg bij met een subsidie op basis van de eenderde regeling. Het resultaat kwam tot stand met hulp van vrijwilligers onder begeleiding van bouwcoördinator Jeroen Baltussen. Nu is er onder meer een trainingsruimte met vloerverwarming en zijn er kleedkamers. Meer informatie en aanmelding op: www.circusamersfoort.nl

Afbeelding

http://www.destadamersfoort.nl/lokaal/h ... 51580.html

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: za sep 29, 2012 10:32 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Sportvloer voor Circus Amersfoort

SOESTERKWARTIER - Een belangrijke droom voor Circus Amersfoort is dankzij een aantal subsidie verstrekkers vervuld. Het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Amersfoort en Stichting Weeshuis uit Nijkerk hebben het circus een veerkrachtige, professionele sportvloer geschonken. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft €12.500 geschonken. De gemeente Amersfoort deed een bijdrage in het kader van de zogenaamde 1/3 regeling.
De ruimte van Circus Amersfoort op de Wagenwerkplaats is hiermee geworden tot een professionele trainings- en optreedruimte geworden. In het circus trainen en oefenen kinderen en jongeren vanuit Amersfoort en omliggende plaatsen zoals Soest, Leusden, Woudenberg, Bunschoten en Nijkerk. Jaarlijks zijn er vele optredens in de regio.
In mei 2012 opende wethouder Buijtelaar nog het verbouwde pand. Het pand van oorsprong bij echte Soesterkwartierders bekend onder de naam ,,Het nieuwe magazijn'', is inmiddels een plek geworden waar sportiviteit, cultuur en creativiteit samengaan. De sportvloer biedt niet alleen meer mogelijkheid voor andere kunsten, maar vervult een belangrijke meerwaarde bij het veilig werken. De vloerverwarming zorgt daarbij voor het nodigde comfort.

Afbeelding

lees verder op http://www.destadamersfoort.nl/_incs/sp ... 13695.html

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma dec 10, 2012 9:50 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 6885
Locatie: Maassluis
Ook deze kerstvakantie presenteert Circus Amersfoort weer een voorstelling exclusief in De Lieve Vrouw.
'Ik kan iets heel bijzonders, ik kan het hoogste en het snelste. Ben voor niks niet bang. Zij doen wat ze moeten doen, laag blijven en geen risico nemen. Ik vind ze saai, zij vinden mij raar. Maar mij maakt dat niet uit, ik doe gewoon mijn eigen ding'. Benieuwd naar circustalent uit Amersfoort? Komt dat zien!

Voorstellingen op zaterdag 29 december om 14.30 uur
Voorstellingen op zondag 30 december om 14.30 uur en 19.30 uur

Voor kaarten check:
http://www.lievevrouw.nl/programma/seiz ... lug-(6plus)/201212291430/

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde.... =o=


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.