Circuswereld Forum
https://circuswereld.nl/phpBB3/

4e Carnivale dit jaar in ieder geval in Den Haag!
https://circuswereld.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=59&t=5137
Pagina 1 van 1

Auteur:  circusmeisje [ wo dec 18, 2013 5:01 pm ]
Berichtonderwerp:  4e Carnivale dit jaar in ieder geval in Den Haag!

Het heeft lang geduurd voor ik er iets over vond, maar ook dit jaar komt er een supernostalgisch circusfestival Carnivale.
Voor zover ik kan nagaan dit keer niet (meer) in Groningen, maar uitsluitend eind december voor de vierde keer in het Huijgenspark in Den Haag.
En grootser en spectaculairder van opzet dan ooit tevoren: zelfs met een echte steilewand motorshow!
Wel heel toevallig dat daar bij een ander onderwerp van de week nog over werd geschreven, want het is de tent en act van de daar genoemde oud-speedwaykampioen Henny Kroeze uit Zenderen die Den Haag aan zal doen!

Citeer:
The Wall of Death
Kijk en huiver hoe motormagiërs met hun Indians de steile wand beheersen, het noodlot tarten; hoe o.a. Henny Kroeze en Jagath Perera, de snelheidsduivel van Sri Lanka, de zwaartekracht bespotten en aan hun motorlaars lappen!


Afbeelding

Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Kijk voor verdere informatie maar op de site: http://www.carnivale.nl

Over de rest van het programma:

Citeer:
Over het festival
Voor de vierde keer wordt het Haagse Huijgenspark tijdens de rustige dagen tussen kerst en oud & nieuw omgetoverd tot een bijzondere wereld. Duizenden lichtjes en 25 magische acts die jong en oud verrassen en verbazen in behaaglijk verwarmde tenten.

Jong en oud
Drie dagen vermaak en vertier van over de hele wereld; verrassing en prikkeling voor jong en oud. Van ouderwetse attracties zoals de kindercarrousel en de zweefmolen tot huiveringwekkende rariteiten zoals de man die door zijn ogen ademt, de vuurvreter en de motormagiërs van de steile wand. Laat u omringen door dwergen, steltlopers en de orgelman. Leef uw woede uit op de Kop van Jut, en leer op het raakvlak van amusement en wetenschap de wonderen der natuur kennen in Het Anatomisch Kabinet van Prof. Dr. George Maat, Dr. Pickens Elektrisch Kabinet en het Sterrenkabinet van wetenschaps-journalist Govert Schilling.

Opwarmen en bijkomen
In de mystieke en vrolijke sfeer past ook ‘Leentjes Keuken’, waar u kunt genieten van huisgemaakte stamppotten, soep, warme chocolade, of een glaasje glühwein. In deze de grote maar knusse horecatent, met een magisch uitzicht over de hele Carnivale, is het weer even heerlijk opwarmen en bijkomen. Maar kijk niet gek op als de bizarre ontmoetingen en waanzinnige ervaringen ook binnen deze tent gewoon doorgaan.

Aanstekelijk succes
De Carnivale is een buurtinitiatief, ontstaan uit een wedstrijd ‘van bewoners voor bewoners van de Stationsbuurt’. In 2009 won de eerste editie van de Carnivale de Binnenstad Buitengewoon prijs.
Hoe aanstekelijk succes kan werken, blijkt uit het feit dat dit prachtige evenement van tijd tot tijd ook in verschillende wijken van Groningen neerstrijkt.

Slechts drie dagen te zien, dit keer (voor zover bekend) uitsluitend in Den Haag:
zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december, dagelijks van 14.00 tot 24.00 uur.

Komt dat zien, echt de moeite waard!
Aleen de sfeer al.....

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/