Circuswereld Forum
https://circuswereld.nl/phpBB3/

Museum zoekt circusspullen voor expositie
https://circuswereld.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6083
Pagina 1 van 1

Auteur:  heuvels [ vr sep 18, 2015 5:55 pm ]
Berichtonderwerp:  Museum zoekt circusspullen voor expositie

Afbeelding

http://gorcumsecourant.nl/nieuws/museum ... -1.5252096

Auteur:  Didier [ za sep 19, 2015 3:56 pm ]
Berichtonderwerp:  Re: Museum zoekt circusspullen voor expositie

Waar te lezen valt:

Museum zoekt alles over het circus

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Museum De Koperen Knop sluit 2015 af met een expositie over "Het Circus". Een evenement, waar vroeger naar werd uitgekeken. Het Circus komt!

Maar het Nederlandse circus heeft het moeilijk. Wilde dieren zijn niet langer als attractie toegestaan en het bezoek aan een circusvoorstelling loopt hard terug. Het circus kwijnt. Dat is voor De Koperen Knop aanleiding er een complete expositie over samen te stellen.

Inmiddels is de expositie al gedeeltelijk rond. Maar er is meer materiaal nodig. De Koperen Knop zoekt vooral voorwerpen. De belangrijkste eis is dat het met het circus te maken hebben. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan voorstellingen in het circus, de attracties, de trucs. Het kan ook iets zijn over of van het circusleven, het reizen en verplaatsen, het wonen, het schoolgaan van circuskinderen en nog veel meer. Over clowns, circusdieren, circusacts enzovoort. Ook valt te denken aan miniaturen over dit onderwerp of boeken, spellen en speelgoed dat is gelinkt aan het circus.

Wie denkt iets in bezit te hebben, dat tijdelijk in bruikleen kan worden gegeven aan De Koperen Knop kan dit doorgeven. Ook idee├źn en tips zijn bijzonder welkom. Het museum verzamelt eerst alle aanbiedingen en daarna horen de aanbieders meer. Aanbiedingen of vragen kan men kwijt op e-mail koperenknop.planet.nl of per telefoon 06-14148618 (Alida de Jong-Ambachtsheer).
Nou, niet al te lovend of veelbelovend....
De reden om een tentoonstelling te organiseren is zo ongeveer de teloorgang van HET CIRCUS. Zo van: kijk eens wat er vroeger bestond...
Alvorens materiaal beschikbaar te stellen moeten we denk ik de mensen van het museum er eerst maar eens van overtuigen dat ze zich niet uitsluitend moeten baseren op de berichtgeving van de afgelopen tijd (CHR en/of wilde dieren) maar eerst zelf maar eens wat beter onderzoek moeten doen!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/