Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel do mar 28, 2024 12:47 pm

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 54 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 5:06 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vr aug 15, 2008 9:55 pm
Berichten: 2773
Locatie: thuis
Komt Sinterklaas in Groningen dit jaar zonder de olifanten van Circus Renz-Berlin, gaat het voor het eerst echt goed mis: Er is een paard omgekomen tijdens de intocht van Sinterklaas in de stad Groningen.

Want: http://www.telegraaf.nl/binnenland/1096 ... html?p=2,2

Geef mij dan toch maar de circusolifanten. Die zijn gewend aan mensen, drukte en een mogelijke peukengooier. Met dank aan Gerjan Kelder van de pvdd, de Partij door de Dommen...

_________________
Ron Mikkenie (CircusVreugd )
http://www.klassiekcircus.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 7:36 pm 
Offline

Lid geworden op: di dec 27, 2005 10:42 pm
Berichten: 338
Locatie: leeuwarden
Nou dat is wel duidelijk.Volgend jaar ook geen paarden meer bij de sinterklaas optocht.Sinterklaas gaat maar wandelen.

Joop

_________________
maak van iedere dag een circusdag


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: wo nov 23, 2011 5:08 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Groningen straft Belly Wien

GRONINGEN - Circus Belly Wien krijgt een voorwaardelijke straf opgelegd omdat het in oktober twee loslopende olifanten in een stoet door de binnenstad leidde. Volgens de gemeente is er geen vergunning aangevraagd en wist de gemeente vooraf ook van niets. De Partij voor de Dieren stelde schriftelijke vragen over de zaak.

Belly Wien kan brief van de gemeente tegemoet zien. Daarin staat het circus en fikse boete krijgt als het nog een keer zo'n streek uithaalt in Groningen.

http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... elly-Wien-

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: wo nov 23, 2011 5:14 pm 
Offline
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vr aug 15, 2008 9:55 pm
Berichten: 2773
Locatie: thuis
Dat wordt de volgende keer dus gewoon een vergunning aanvragen. Dan is er verder niets meer aan de hand.

Nu moeten alleen de kiezers in Groningen de pvdd nog een keer afstraffen bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad...

_________________
Ron Mikkenie (CircusVreugd )
http://www.klassiekcircus.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: za dec 31, 2011 3:33 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Op de officiële gemeentelijke pagina's (Stadsberichten) in de Groninger Gezinsbode van donderdag 29 december 2011 staat ondermeer de jaarkalender voor 2012 van de aangevraagde grote evenementen.
Daarbij zijn 17 evenementen, voor een klein deel nog opties, die op de Draf- en renbaan in het Stadspark zullen plaatsvinden.
Daaronder (maar) twee paardenraces. Elders betoogde ik al eens dat dit terrein voor heel wat meer evenementen wordt gebruikt en dat blijkt dus wel. Van popconcerten tot en met evangelisatiebijeenkomsten.
Eén datum, 18 augustus, is geclaimd door Mojo voor een muziekevenement. Geen idee wat voor wereldster er dan op tournee is...
Verder heel wat muziekfestivals, van Dance in the Park, een Reggae Feest, de Helden van Amstel Live tot een Evangelisch Muziek Evenement. Ieder zijn meug, dus.
Eerdergenoemd daglang Concours Hippique Peerde(n)spul uiteraard op 28 augustus (plaatselijke -vrije- feestdag) en een WK race longtrack (langebaanmotorrace) op zaterdag 7 juli. Kijk, zo werken ambtenaren, want deze wedstrijd telt, zoals hier vermeld, mee voor het wereldkampioenschap van 2011! Lijkt me sterk...

Dubbelgoed nieuws voor ons circusvrienden en -vriendinnen: tweemaal circus op de agenda!
Eerst van 4 t/m 17 juni, een week of twee dus, Circus Sydney van Alexander Scholl en later in het jaar, van 22 t/m 28 oktober -ongeveer dezelfde tijd als in 2011- Circus Belly Wien van Roman Zinnecker.

Blijf ondertussen wel benieuwd hoe we dat gaan doen met die hoge in het vooruitzicht gestelde dwangsom naar aanleiding van de elders en bovenvermelde olifantenwandeling van afgelopen oktober....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: do jan 05, 2012 1:58 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2006 12:14 pm
Berichten: 899
Locatie: Assen
Dus zowel in Groningen als in Assen, geen Circus Herman Renz het komend seizoen, hopenlijk komen ze nog wel in het noorden, ben benieuwd waar?

_________________
ik hou van het CIRCUS, zowel zonder, maar vooral ook met DIEREN.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: wo nov 19, 2014 8:33 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Citeer:
Diervriendelijk circus passeert stad: te duur

GRONINGEN – Circus Herman Renz gebruikt geen wilde dieren in acts, en past dus prima in Groningen. De Gemeente geeft de voorkeur aan circussen zonder wilde dieren. Probleem: de huur van de Drafbaan en de transportkosten zijn te hoog.

Dat schrijft het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren. Herman Renz wilde een compensatie voor de meerkosten, maar daar zijn B en W niet toe bereid.
Dieren in goede conditie

Het jongste bezoek van circus Belly Wien geeft overigens geen aanleiding tot zorgen, merkt het college op. Twee jaar geleden is een integrale controle uitgevoerd door de Gemeente, de Brandweer en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De dieren verkeerden in een goede lichamelijke conditie, werden goed verzorgd en er waren geen afwijkingen ten aanzien van de Flora- en Faunawet.

http://www.gezinsbode.nl/diervriendelij ... d-te-duur/

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: do nov 20, 2014 3:44 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Even terug in de tijd, naar begin dit jaar. De Partij voor de Dieren dient een motie in tijdens een gemeenteraadsvergadering.
En die motie wordt........verworpen! Ondanks de onwaarheden omtrent de genoemde situatie in Heemskerk -waar, zoals bekend, vorig jaar Circus Iarz Italiano ongestoord mocht optreden met alle aanwezige dieren- is de PvdD wel zo eerlijk (zo kennen we ze maar weinig......) om dit op de eigen site te melden, zie onder.
Een beetje vreemd is het dan vervolgens wel dat ze kortgeleden, na de derde aanwezigheid van Circus Belly Wien in Groningen, overal de indruk willen wekken alsof genoemde motie indertijd wèl is aangenomen!


Citeer:
Raad laat wilde circusdieren in de kou staan

29-01-2014

GRONINGEN. De gemeenteraad van Groningen gaf aan geen moeite te willen doen om circussen met wilde dieren uit de stad te weren. Er was onvoldoende steun voor de motie van de Partij voor de Dieren om, middels een beleidsregel, alleen nog circussen zonder wilde dieren de stad in te laten.

Het huidige voorkeursbeleid tegen circussen met wilde dieren, eveneens aangedragen door de Partij voor de Dieren, blijkt niet afdoende om circussen met wilde dieren uit Groningen te weren. Ondanks dit beleid, bezocht namelijk toch een circus met wilde dieren de stad en de kans is groot dat dit scenario zich dit jaar herhaalt. "Tot de landelijke wetgeving tegen circussen met wilde dieren erdoor is, moeten we als moderne gemeente stelling nemen. Wilde dieren horen ons niet onder dwang te moeten vermaken," stelt raadslid Gerjan Kelder. De partij keek voor haar oplossing naar de gemeente Heemskerk, die via een beleidsregel heeft bepaald dat circussen alleen op uitnodiging van de gemeente langs mogen komen. "Heemskerk heeft, dankzij deze regel, al zeven jaar geen circus met wilde dieren meer gezien. Het is dus absoluut mogelijk om circussen met wilde dieren uit een gemeente te weren," aldus Kelder. "We vinden het jammer dat de meeste overige fracties en de wethouder zich doof hielden voor deze oplossing." De voorgestelde beleidsregel houdt in dat de gemeente actiever circussen zonder wilde dieren uitnodigt.

De Partij voor de Dieren diende tijdens de raadsvergadering een motie in, die het College van Burgemeester en Wethouders opriep een beleidsregel als die in Heemskerk op te stellen. De motie werd mede ondertekend door GroenLinks en gesteund door Stadspartij en Student en Stad. Het merendeel van de PvdA fractie, VVD, D66, ChristenUnie en CDA stemden tegen de motie. De motie werd verworpen


En een link naar genoemde motie: https://groningenstad.partijvoordediere ... ies/i/2383

Tijdens het laatste bezoek van Belly Wien aan Groningen werd er zonder overleg of toestemming een filmpje gemaakt dat aan de PvdD beschikbaar is gesteld:
https://www.youtube.com/watch?v=atwKZAa ... e=youtu.be
Overigens is ook aan de personen die in het filmpje voorkomen niet gevraagd of ze gefilmd mochten worden.......
Inderdaad, ze kwamen wel erg dichtbij...... Je kunt niet eens meer ongestoord je broek ophalen vandaag de dag.....
Let vooral op de relaxte stresbewegingen van de lekker in het zonnetje liggende tijgers en de ontspannen wandelende!
Is het niet verschrikkelijk.....?

Dan de in oktober gestelde vragen, inmiddels keurig voorzien van de toch wel wat teleurstellende antwoorden.
Maar gelukkig zal die teleurstelling bij de PvdD nog een stuk groter zijn!
https://groningenstad.partijvoordediere ... gen/i/3443

Tot zover het circus.
De rust keert terug in het noordelijke bolwerk. Zou je denken. Niks hoor, de volgende stressituatie heeft zich alweer aangediend:
https://groningenstad.partijvoordediere ... in-centrum
En de gestelde vragen:
https://groningenstad.partijvoordediere ... gen/i/3471

Natuurlijk konden ze het niet laten ook het circus er weer even bij te slepen.
Geen idee wat zich ter plekke afspeelde, maar deze kamelenhouder komt met enige regelmaat (ook) in de stad Groningen.
Ook een vorige keer werden daar in de raad al vragen over gesteld trouwens.
Heeft u de vragen goed gelezen? Inderdaad, ook bij kamelen hebben ze het over wilde dieren! Terwijl die dieren al 4.500 jaar gedomesticeerd zijn, en dat is aanzienlijk langer dan bijvoorbeeld paarden!
In het wild komt nog een handjevol voor, maar niet heel lang meer. Einde leefgebied betekent einde wilde kameel. Helaas maar waar.

Een paar jaar geleden liep ik eens met een kameel van vermoedelijk dezelfde eigenaar door een winkelstraat. Voor een kaashandel stond daar een blauw geschilderde plastic koe op ware grootte. En dacht je dat het dier, dat echt wel wat gewend was, daar langs durfde? Pas nadat we die kunstkoe met een paar man onzichtbaar hadden gemaakt.
Nu dus soortgelijke problemen bij de A-brug. Misschien zag hij daar wel zo'n blauwe tuinkabouter van de Partij voor de Dieren staan! Geen wonder dat het geen stap meer wilde verzetten!


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Circusbeleid Groningen.
BerichtGeplaatst: wo nov 26, 2014 3:12 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
viewtopic.php?f=15&t=2877&start=45#p44983

Hetzelfde artikel(tje), met dezelfde gedateerde foto, in de gedrukte versie van dit h-a-h-blad van gisteren, dinsdag 25 november.
Zouden ze daar op de redactie dan eindelijk ontdekt hebben dat er in oktober een circus in Groningen is geweest? Want toen schreven ze er geen letter over!


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 54 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.