Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel do mar 28, 2024 3:02 pm

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: stemmingmakerij
BerichtGeplaatst: wo apr 01, 2015 12:50 pm 
Offline

Lid geworden op: di jan 05, 2010 8:47 pm
Berichten: 388
Het laatste nieuws op circusweb.nl toont een aantal dode dieren van het soort dat ook in circussen gebruikt wordt.
http://circusweb.nl/circusnieuws/mexico ... cusdieren/
Met als sensatie-kop: "Mexico doodt 4000 circusdieren".
Voordat er hier verontwaardiging daarover uitbreekt: dit is onjuist, en valt onder stemmingmakerij.
Het heeft niets met mexicaanse circusdieren te maken, en zelfs niets met het circus.
De foto is genomen in Ohio, USA. De dieren zijn gedood door de lokale sheriffs, omdat zij los in bewoond gebied rondliepen, en een groot gevaar voor de bevolking en het vee vormden.
En dat ze los liepen, is omdat de eigenaar van deze dieren alle hekken van zijn privé-dierentuin openzette, voordat hij zichzelf van het leven benam. Het is maar dat u het weet.

_________________
Echt circus ruikt naar paarden en houtkrullen


Laatst gewijzigd door Tijger op wo apr 01, 2015 9:30 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: stemmingmakerij
BerichtGeplaatst: wo apr 01, 2015 3:39 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Bericht stond al eerder op dit forum, met een andere (verkeerde) foto.
viewtopic.php?p=46098#p46098

Volgens de redactie van Circusweb klopt het bericht maar staat er ook daar een onjuiste foto bij.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: stemmingmakerij?
BerichtGeplaatst: wo apr 01, 2015 5:08 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Hoe dan ook, het blijft stemmingmakerij! Al dan niet terecht, de circuswereld in Mexico probeert met dit soort voorspellingen het verbod tegen te houden. Opvallend daarbij is dat de circusdieren zich daar razendsnel voortplanten: was een paar weken geleden nog sprake van ongeveer 2.000 dieren, nu zijn het er al 4.000!

De tekst van het bericht maar even laten vertalen, en dan krijg je als gebruikelijk geen perfect Nederlands. Maar wellicht wel iets meer te begrijpen voor de niet Spaanstaligen onder ons!

http://www.microsofttranslator.com/BV.a ... 18185e80f1

Citeer:
Meer dan 4 duizend circusdieren zal worden gedood

Miguel Silva | 2015-03-20 | 10:04

Chihuahua - Ongeveer 4.000 dieren die werden gebruikt in circussen, zullen dit gedood vóór de goedkeuring van de dier wet, die het gebruik van dieren in dit soort van Toon en als gevolg van het gebrek aan ruimte verbiedt voor het behoud met zijn leven eindigen zal.

Het voorgaande werd bevestigd door Alberto Hernández eigenaar van Aldama Zoo die benadrukte dat deze wet bevorderd door de groene partij en dierenbescherming samenlevingen, niet heeft voorzien wat er zou gebeuren met de dieren zodra ze zijn uitgebracht van de circus industrie als ze niet zag ruimtes voor haar instandhouding creëren.

Hij wees erop dat het circus eigenaren hebben geprobeerd te verkopen van de dieren aan verschillende dierentuinen maar als gevolg van gebrek aan middelen, evenals de hoge prijs die ze hebben en hoe kostbaar dat is houden van hen moeilijk is dat iemand zorg van de verschillende soorten.

Aangegeven dat zij bood hem sommige soorten zodat kunt u hen in uw ruimte maar opgemerkt dat de moeilijke economische situatie voorkomt dat u van het verwerven van een dier, aangezien het minder ingewikkeld is om te kopen ze maar houd hen en het voedsel dat ze nodig hebben dure.

Omdat de eigenaar van het circus als "dom en verkeerd" dier wet beschreven en dat aangegeven moeten ze terug omdat ze dood voor dieren die worden gebruikt in het circus veroordeeld wenden.

Hij voegde eraan toe dat u als gevolg van de gevangenschap waarin ze in de dieren, terugkeer hen aan hun natuurlijke omgeving zegevierde is niet een optie, aangezien dit zou het laten van hen sterven langzaam, "er zijn verkeerde wetten, stemmen ze betekent niet dat het is het juiste ding, dit is een populistische wet, dieren niet al zal ze te misbruiken, ze nu zal doden"niet worden ondankbaar, den omkering van deze wet", zei.


Nou, de strekking zal duidelijk zijn. Om met het einde te beginnen: met het aannemen van de wet zal het tegenovergestelde worden bereikt. In plaats van hun vrijheid terug te krijgen zullen de dieren (moeten) worden gedood. Loslaten in de natuur is voor dieren uit gevangenschap geen optie: ze zullen dan een langzame dood tegemoet gaan.
Volgens de dierentuindirecteur, die er ook geen weg mee weet door het overgrote aanbod, is het kopen van zo'n dier mogelijk nog te doen (ondanks dat er forse prijzen voor worden gevraagd) maar het onderhouden niet.
Het is daar al niet anders dan hier: de groene partij samen met de dierenbeschermingsorganisaties die het voor het zeggen hebben.

Nog een geluk dat de vergelijking in aantallen voor ons niet op gaat. Bij alle vorig jaar in ons land reizende circussen samen zou het gegaan zijn om 16 dieren, waarvan er twee in de loop van het jaar zijn overleden.

Wat dat betreft, ik schreef het al eerder, ligt er een prachtige taak voor de Stichting AAP te wachten in dat Zuid-Amerikaanse land!
Waar wachten ze nog op.......


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.