Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel do mar 28, 2024 3:44 pm

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2018 5:40 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Bravo!

Wat de eerste alinea betreft over de ondemocratische besluitvorming: zie daartoe ook de column van Sheila Sitalsing, bovenstaand in een eerder bericht!
viewtopic.php?f=3&t=8677#p64723

En zij is vast geen lid van de Vereniging van Circusvrienden......


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2018 6:56 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
Didier schreef:
Nergens, maar dan ook nergens, heb ik geschreven dat ik verwacht dat binnen afzienbare tijd wilde dieren opnieuw te zien zullen zijn in circussen in Nederland.
Helaas is het juist Stalknecht die ons van tijd tot tijd komt vertellen waarom wilde dieren verboden zijn (zie zijn voorlaatste bericht) en aangeeft dat het beter is je daar maar bij neer te leggen.
Op die wijze praat (of schrijft) hij de dierenactivisten volledig naar de mond.
Geen strijd gevoerd is echter noot gewonnen!
En inderdaad: hoop doet leven!

Ter illustratie, Stalknecht schreef:

Citeer:
.....er nog olifanten in een trailer van bv frankrijk naar nederland rijd om daar weer kunsten in de piste te vertonen
en dan weer in een donkere staltent geparkeerd worden die letterlijk de tent uit meurt van de zeik en schijtlucht.
En dan weer leeuwen en tijgers die 2 x 10 minuten in de piste mogen optreden, en dan weer 23 uur en 40 minuten
in hun kooi mogen doorbrengen. Ow wacht, ze hebben nu ook vaak buitenkooien. Nou een piste buiten de piste
van 10x 10m of zo, dat is hun leefomgeving. .......


Koren op de molen, anders kan ik dit niet zien.
Een bevestiging van 'hun' gelijk.....


Dat is wat activisten gaan zeggen als er weer met wilde dieren rondgetrokken word. Denk je nou werkelijk dat als de regering zou besluiten
om het wilde dierenverbod op te heffen, de activisten zich daar bij gaan neerleggen?
Verder zeg ik niet dat JIJ beweerd dat de wilde dieren terug komen, maar verwijs ik gewoon naar dat krantenberichtje.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 21, 2018 11:05 am 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
FrankCirc schreef:
Mozeskriebel, wat een ''discussie''.
Het mag wel van een UITERMATE SLAPPE HOUDING getuigen om je bij eenmaal ''genomen besluiten neer te leggen''.

En helemaal als bij die ''besluitvorming'' (kuch) gemakshalve (snel scoren) de DEMOCRATIE BUITEN WERKING IS GESTELD.
Immers, Rutte en zijn kliek hebben dit ''verbod'' er tijdens de formatieonderhandelingen in de wandelgangen en achterkamertjes maar eventjes doorgedrukt.
En DAT moet meer bekendheid krijgen onder de bevolking. Want het is bepaald niet de eerste keer dat onze ''volksvertegenwoordigers'' maling hebben aan de democratische processen, en ''de voor hun wenselijke zaken'' er, vanwege een of ander belang (partijpolitiek, uitruil door handjeklap, de eigen carrière of een ordinaire vriendendienst) gewoon even doorheen drukken. Het is NIET de Koninklijke weg, en dus NIET zoals wij ''de dingen met elkaar hebben afgesproken'' - en derhalve NIET zoals het dient te verlopen.
En diezelfde ''volksvertegenwoordigers'' ons maar te pas en onpas vertellen dat alles ''zorgvuldig'' verloopt.
Mijn god, wat een miezerig gehuichel, zum kotzen is het.

Wij, en daarmee doel ik heus niet alleen op circusliefhebbers, zijn in de MEERDERHEID.
NIET die walgelijke schreeuwers van de deugindustrie.
Want .... we weten allemaal waar het straks naartoe gaat .... de to-do-list (agenda) van deze manipulatieve deuglieden is immers nog niet ten volle uitgevoerd. Je kent het riedeltje vast wel ..... de carnavalsoptocht in Koln (paarden), verschillende ponybanen (kermis) en vele slagers worden in buurland Duitsland lastiggevallen door deze idioten, hier te lande schreeuwt men moord en brand over de jacht, visserij (bedrijfsmatig en hobby), duivensport etc. Het eerste gezeik over kinderboerderijen barstte vorig jaar los. De dierhouderij, veetransporten, slachthuizen, pelsdierhouderijen ...... alles ligt zo'n beetje onder het vergrootglas van een toch wel kleine groep beroepsleugenaars. Dierentuinen, dierenparken, thematische parken (zoals het Dolfinarium) en aquaria ontkomen ook niet aan de drammende onzin van een schreeuwende MINDERHEID. En bovenop al die onzinshit: dat alle dierlijke producten ''moeten duurder worden'' is een veganistische lobby die al jaren loopt.

Straks volgen maneges, visverkopers, schoenmakers en Joost mag weten wat en wie nog meer waarvan de zieke geesten vinden dat zij een zielig meninkje moeten ventileren - alles voor de aandacht. Oh, en vergeet vooral niet om op de ''Doneer'' knop te drukken, die men zo volgaarne bij de zielige berichtgeving plaatst. Want dat is zo'n beetje het enige dat in die kringen telt: uw geld. Waarvan nauwelijks iets terecht komt bij de dieren waarvoor zij zeggen te strijden. Alweer: zum kotzen.
Het is een beperkt groepje lieden, manipulatieve leugenaars van de buitencategorie met een bijzonder lucratief verdienmodel, die keer op keer geheel onterecht de volle aandacht in de media krijgt, en die mallotige situatie moet nu maar een keer eindigen.

Deze maniakale leugenachtige deugindustrie MOETEN we toch kunnen stoppen - WIJ ZIJN IMMERS IN DE MEERDERHEID.
Weliswaar vormen ''wij'' de meerderheid .... er zijn teveel wegkijkers, goedpraters, sussers en zwijgers. Dat dient echt te veranderen.
Er is te lang teveel ''begrip'' geweest. Een te grote groep mensen, waaronder de liefhebbers van circus-met-dieren zelf, stelde zich langdurig gemakzuchtig op.
Persoonlijk ben ik al een poosje klaar met het hebben van elke vorm van begrip, ik zal mij ook niet het zwijgen laten opleggen.

De ''overheden'' laten ons, van lokaal tot Brussel, op onnavolgbare wijze in de steek. Men hobbelt maar wat gemakzuchtig achter het activistische schorem aan en toont keer op keer opnieuw aan lak te hebben aan de meerderheid der bevolking -en zulks op meerdere onderwerpen.

Ook Justitie maak ik de nodige verwijten. Zij handelt in teveel gevallen op uiterst laakbare wijze. Want te vaak lopen ingestelde ''onderzoeken'' op niets uit.
Dan heeft het weer geen prioriteit, dan ontbreekt het aan tijd of menskracht, dan zijn er zogenaamd geen sporen of getuigen. Er lijkt altijd wel een slappe reden waarachter men zich veilig verstopt. Dat is, in een meerderheid van de gevallen, gewoon bullshit. En telkenmale komt het activistentuig er weer mee weg.
Op die manier voedt de overheid de gedachte dat activisten hun goddelijke gang kunnen gaan. Moeten we het hier nu ook nog hebben over de vele drempels die men inmiddels opwierp om ''aangifte'' te doen? Heeft dat eigenlijk nog wel zin? Wat hebben we ooit gehoord van de door activisten losgelaten pony's van Renz Berlin (Hoofddorp, 2016, met vier op de busbaan doodgereden Pony's tot gevolg)? Wat horen we van de vele vernielingen? De brandstichtingen? Bedreigingen? Overplakte en besmeurde affiches en borden?
Je hoort er, na het doen van aangifte, niets meer van. Onze overheid (Justitie) kijkt weg of raffelt in ijl tempo het dossier af.
Hop, weg ermee - op naar het volgende half af te werken dossier.
De burger niet meer ''dienen'' lijkt te zijn uitgeroepen tot het nieuwe beleid.
In plaats van de burgerij te beschermen en van dienst te zijn bekwaamde men zich in lamlendigheid, wegkijken, sussen en goedpraten.
Onze overheden voeren een weinig enerverend showtje op van paarse krokodillen en papieren tijgers.

Politici: doe wat je zegt te doen en lever ein-de-lijk eens goed werk af - door minder rekening te houden met de als een kip zonder kop kakelende kwetsmenschjes uit de ''kijk-ons-nu-eens-betrokken-zijn'' deugindustrie. En nee hoor, dit geldt niet alleen voor het ''wilde'' (kuch) dierenverbod.
Einde begrip. Einde gemakzucht. Aan de slag!



Het is zeker "zum kotzen" en zoals je al verteld wat dat deugvolkje allemaal op de agenda hebben staan, dan kun je op je vingers wel natellen
dat in elk geval de wilde dieren niet meer in het circus terug zullen komen. Zelfs wat geitjes en andere boerderijdieren in een kerststalletje
vallen ze al over, en in duitsland staan ze voor de restaurants met spandoeken te schreeuwen van "eet geen vlees" en schreef didier al
over dat ze zelfs de hengelsport aan banden willen leggen, dus als ze al zooooooo ver gaan, wat voor kans geef je wilde dieren dan nog?

Verder zeg je dat we de maniakale deugmensen moeten stoppen, maar die zijn niet te stoppen en dat is de schuld van het volk
want die hebben ze immers zelf in het pluche geholpen door op ze te stemmen, en dom en naïef nederland gaat gewoon weer
op ze stemmen, dus zijn er toch meer mensen die willen deugen dan we denken en is het dan ook de oliedomme meerderheid die die land
mee naar de klote helpen, dus die meerderheid waar jij het over hebt is dan ook gewoon een minderheid.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 21, 2018 4:32 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
In de kern is alles de schuld van de social media. Het is zo gemakkelijk om goedgelovig volk in het geweer te krijgen, vooral als men ergens op tegen is.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 21, 2018 4:51 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Lees maar eens waarom Elco Brinkman uit de politiek stapt. Het was eigenlijk nooit 'mijn vriend' maar hij geeft de essentie wel uitstekend weer!

Elco Brinkman (CDA) stapt uit de politiek: ‘We verliezen onze kerntaak uit het oog’

Elco Brinkman, CDA-kopstuk sinds de jaren tachtig, verlaat de politiek. ‘De niet-stemmer moet veel serieuzer worden genomen.’

Afbeelding
Elco Brinkman: „In Den Haag is iedereen al tevreden als we er een verwrongen wetstekst doorheen hebben gewurmd.”

Elco Brinkman (70) is pas begonnen aan de Thorbecke-biografie van Remieg Aerts. Het boek over de negentiende-eeuwse staatsman heeft hem een les geleerd, zegt hij: politiek hoort over het algemeen belang te gaan en niet toe te geven aan cliëntelisme. Maar juist dat mist Brinkman in Den Haag.
„Thorbecke worstelde er al mee, maar er is een steeds grotere politieke versplintering ontstaan. Partijen dienen steeds meer individuele belangen.”

Brinkman zit op een terras in Noordwijk, met uitzicht op het strand. Daar heeft de CDA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer de afgelopen maanden nagedacht over zijn politieke toekomst.
De partijtop had hem uitgenodigd zich opnieuw te kandideren voor het lijsttrekkerschap. Maar in de vakantie besloot hij: het is genoeg.
Brinkman stapt uit de politiek. Hij verlaat de senaat medio volgend jaar, als zijn termijn erop zit. Hij gaat zich „met de kleinkinderen bemoeien”, zegt hij.
„Het zal voor velen in de partij een verrassing zijn”, zegt Brinkman. „Maar daar houd ik wel van.”

Waarom stopt u?

„Politiek is voor mij steeds meer een herhalingsoefening geworden. Ik kwam vaak precies dezelfde dynamiek tegen, een zeker incidentalisme.
Ook merkte ik dat deze tijd ingewikkeld is geworden. Nederland is steeds complexer georganiseerd, instituties hebben aan zeggingskracht verloren.
Daarom wil ik plaatsmaken voor een nieuwe generatie.”

Brinkman heeft, constateert hij zelf, zowel in deze als in de vorige eeuw in het centrum van de macht gezeten. Hij werd minister in 1982, als jonge dertiger.
Fractievoorzitter in 1989, toen de partij op het hoogtepunt van haar macht zat. En hij werd kandidaat-premier in 1994.
Toen schoof premier Ruud Lubbers Brinkman naar voren als gedroomde opvolger. Maar daar ging het mis. Lubbers viel lijsttrekker Brinkman later openlijk af.
Het CDA verloor twintig van de 54 zetels en werd voor het eerst in het bestaan van de partij een oppositiepartij. Brinkman moest terugtreden, op de dag dat we elkaar spreken exact 24 jaar geleden.

Wat is de les van 1994 geweest?

„Dat afspraken in de politiek flinterdun zijn. Beeldvorming is steeds groter geworden, alles draait om hoe iets overkomt. Bijvoorbeeld toen ik destijds volgens afspraak aanpassing van de WAO ter sprake bracht [waar Lubbers later kritiek op uitte]. Dan kun je je in de steek gelaten voelen.”

Ruud Lubbers betuigde in zijn memoires spijt dat hij u destijds liet vallen.

„Ik was daar blij mee. Voorbij is voorbij.”

Heeft hij het wel eens tegen u gezegd?

„Nee.” Hij kijkt strak naar de grond.

Had u dat gewild?

„Ik heb hem sindsdien vele malen gesproken. Maar ik ga ook niet op mijn knieën om excuses vragen.”

In 2011 keerde Brinkman terug op het Binnenhof, in de Eerste Kamer. Nu de coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie in beide Kamers op een minimale meerderheid steunt, heeft Brinkman opnieuw een beslissende positie verworven.
Maar juist dat, zegt Brinkman, staat hem tegen, hoe verknocht hij ook is aan politiek.
„Mijn frustratie in de Eerste Kamer is dat we onze kerntaak uit het oog verliezen. We zijn er om de grote lijnen in de gaten te houden. Maar dat wordt overschaduwd door politieke belangen.
Het binnenharken van de laatste stem om een meerderheid te behalen, dat weegt nu veel zwaarder.”

Waar ziet u dat aan?

„In Den Haag is iedereen al tevreden als we er een verwrongen wetstekst doorheen hebben gewurmd. We zijn zo druk bezig meerderheden binnen te halen, dat we pyrrusoverwinningen behalen met een krappe meerderheid van één zetel, of aan lege symboolpolitiek doen.”

Zoals?

„Neem zo’n klimaatwet”, zegt Brinkman. Hij doelt op een wetsvoorstel van de coalitiepartijen en de linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP. Daarin wordt afgesproken dat de uitstoot van CO2 in Nederland in 2050 met 95 procent moet zijn verminderd.
Brinkman: „Je denkt toch niet dat als we zo’n wet aannemen, de mensen op de banken staan om te juichen dat we het weer fantastisch gedaan hebben? Ik snap dat het klimaat verandert, maar dit is symboliek. We binden onszelf voor veertig jaar, zonder dat mensen weten wat dat voor hun situatie betekent. Dat is politieke zelfoverschatting.”

Maar waarom is dat volgens u schadelijk?

„Politiek moet draagvlak voor lastige thema’s creëren. Den Haag doet dat niet en zegt: ‘Ja, als u niet opkomt met stemmen, dan bepaalt de meerderheid het wel voor u.’
De niet-stemmer moet veel serieuzer worden genomen. Ik wil geen politiek die in cliëntelisme verandert, met bestuurders die hun achterban van alles beloven, maar het algemeen belang uit het oog verliezen.”

De rol die partijen volgens u moeten spelen, is die van de brede volkspartij. Maar die hebben juist aan macht ingeboet.

„Een partij moet verschillende sociaal-economische groepen aanspreken. Dat is extra moeilijk geworden, omdat de politieke versplintering zich naar opleidingsniveau voltrekt.
Ik heb bewondering voor D66 en GroenLinks, maar ze missen de aansluiting met de gewone man. Brede volkspartijen zijn nodig om draagvlak voor grote maatschappelijke kwesties te creëren.”

Brinkman zag dat het gedoogkabinet met de PVV het niet redde. „En toch moeten we altijd blijven praten met partijen met andere opvattingen, dat hebben we ooit ook met de communisten gedaan. En het vraagstuk van immigratie is er onhandelbaar door geworden. Dit mogen we niet laten sudderen.”

Dus het CDA moet blijven praten met een partij als de PVV?

„Ja, of ze nou Baudet heten of andere bloteriken.” Droog: „Ik permitteer me even een vrolijkheid.”

En het CDA moet daarbij een harder standpunt over immigratie uitdragen?

„Op straat hoor je: we kunnen toch niet heel Afrika hier binnenhalen? En dan hoor ik in Den Haag te vaak: ach, het is maar de straat. De meeste revoluties zijn op straat begonnen.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het verband met dit onderwerp maar even uitvergroot:

„In Den Haag is iedereen al tevreden als we er een verwrongen wetstekst doorheen hebben gewurmd. We zijn zo druk bezig meerderheden binnen te halen, dat we pyrrusoverwinningen behalen met een krappe meerderheid van één zetel, of aan lege symboolpolitiek doen.”

Er moesten wat meer politici zijn die er zo over dachten......


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 21, 2018 4:58 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
De schuld van het populisme dus, en van Maurice den Hond.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 21, 2018 7:34 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
Didier schreef:
Lees maar eens waarom Elco Brinkman uit de politiek stapt. Het was eigenlijk nooit 'mijn vriend' maar hij geeft de essentie wel uitstekend weer!


In het kort, de politieke belangen staan voorop en de burger kan het heen en weer krijgen.
Zal ik vertellen wie er ook de gang naar de rechter hebben gezet om een besluit vd regering terug te draaien? Dat zijn oldtimer bezitters, en dat zijn overwegend toch mensen
met een bovenmodaal inkomen tot de rijken aan toe, en dan niet te vergeten de hele auto branche die zich met het kopen, opknappen en verkopen van oldtimers
bezig hielden. Een jaar of 20/25 geleden is dus de oldtimerregeling in het leven geroepen en waarbij auto's van 25 jaar en ouder geen wegenbelasting meer hoefden
te betalen, dus oldtimers gingen als warme broodjes de toonbanken over en kwamen er zelfs nieuwe bedrijfjes die zich gingen specialiseren
in oldtimers, dus dat ging dan goed........tot een aantal jaren geleden de bidlippen vd grrrrrrrrristelijke unie in de gaten kreeg dat den burger teveel lol
en voordeel had, en dat mag nie van deze vereniging van reliwaanzinnigen, dus op de schop en oprekken naar de 40 jaar!
Dus eerst de mensen een voordeeltje gunnen om ze vervolgens later weer in hun knip te raken en bedrijven kapot te maken, want niemand wil een oldtimer
waarvoor de volle mep wegenbelasting betaald moet worden, dus alle ouwe auto's tussen 25 en tot 40 jaar oud zijn waardeloos geworden,
dus een economische klap van hier tot ginder, maar dat zal de moralfags en deugmensjes een gruwelijke biet wezen, zolang ze maar kunnen deugen.
Zelfs het milieu en de verkeersveiligheid lijd er onder, want een ouwe auto van 40 jaar oud heeft geen schonere motoren en geen katalysator geen airbags
en geen abs, en wat auto's van 25 jaar dus wel hebben, dus geeft het ook aan dat ze dus schijt hebben aan alles en iedereen, en dan komen we terug
op de wilde dieren, want als politieke partijen al heel de autolobby gruwelijk kapot kunnen maken, waarom dan niet een paar circusjes?
En maken ze geen circussen kapot hoor, maar verbieden ze slechts de wilde dieren, dus het circus in het algemeen blijft gewoon bestaan, alleen zonder wilde dieren.
En de autolobby heeft miljoenen in advocaten gestoken en daarmee niks bereikt, dus wat denk je wat een vnco zou kunnen bereiken met anderhalve grijpstuiver?
En daarom roep ik dat men beter z'n energie kan steken in het behoud van de niet-wilde dieren, want die staan NU bovenaan de lijst van de deug emo's.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: wo aug 22, 2018 3:47 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Kom maar eens met een goed onderbouwd plan op dat gebied, waar we wat mee kunnen, in plaats van al dat oeverloze geouwehoer.....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo aug 26, 2018 12:09 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
Didier schreef:
Kom maar eens met een goed onderbouwd plan op dat gebied, waar we wat mee kunnen, in plaats van al dat oeverloze geouwehoer.....


Hopen dat wilde dieren nog een kans maken en terug keren in het circus is pas oeverloos geouwehoer, en hopen moet je dan ook in de kerk doen
want in de echte wereld gebeuren geen wonderen, en elk weldenkend mens met gezond verstand snapt wel dat de wilde dieren niet meer terug komen,
en wie denkt van wel is gewoon een stakker die z'n eigen en ook anderen een rad voor de ogen draait door valse hoop te kweken, dus net als kerkgangers
want den here zal ook nooit en te nimmer aan hen verschijnen behalve in hun fantasie. Dus fantaseer lekker een eind weg, dan blijf ik wel bij
de realiteit en blijft mijn weddenschap overeind staan, want ik ben wel nuchter genoeg om te begrijpen dat het wilde dierenverbod nooit
meer opgeheven gaat worden.

Een onderbouwd plan zeg je? Nou, wat dacht je van je eigen gaan bezig houden om het gewone dierenverbod PROBEREN tegen te houden, ipv verstoken
van alle realiteitszin in sprookjes en wonderen te gaan zitten geloven? Over oeverloos geouwehoer gesproken! :lol:


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo aug 26, 2018 5:47 pm 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Er bestaat hier een woord voor: defaitisme.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo aug 26, 2018 7:09 pm 
Offline

Lid geworden op: ma okt 06, 2008 10:02 pm
Berichten: 1143
Ik denk dat je gelijk hebt Stalknecht dat wilde dieren niet meer terugkomen. Maar wat moet er gebeuren om de overige dieren te houden. Wat is je plan? Die vergelijking met kerkgangers vind ik geouwehoer.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: ma aug 27, 2018 8:32 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
Hugo schreef:
Ik denk dat je gelijk hebt Stalknecht dat wilde dieren niet meer terugkomen. Maar wat moet er gebeuren om de overige dieren te houden. Wat is je plan? Die vergelijking met kerkgangers vind ik geouwehoer.




Zeg nou eens zelf, als je toch ziet dat ze het liefst elke vorm van bezit van welk dier dan ook geheel willen verbieden, dan kun je toch wel
op je vingers natellen dat de terugkomst van wilde dieren in een circus gewoon out of the question is?

En ik had geen plan, en ging het er mij alleen om dat vechten om de wilde dieren terug te krijgen gewoon een waste of time is, that's all.
En verder heb ik inmiddels wel een plan en dat is dat de circussen eens moeten beginnen met het publiek even een klein verhaaltje vertellen
van wat de activisten op het menu hebben staan voor de nabije toekomst, en wel het ook willen laten verbieden van alle overige dieren,
en als het hooggeacht publiek nog dieren willen blijven zien, of ze dan aub tijdens de pauze of na afloop even een handtekening willen zetten
onder een petitie voor het behoud van de gewone dieren in een circus. Als alle circussen in nederland, belgië, frankrijk en duitsland
daar de afgelopen 10 jaar al mee begonnen zouden zijn, dan had het wilde dierenverbod er wellicht niet eens geweest, want ze hadden
dus gezamenlijk enkele miljoenen handtekeningen op kunnen halen. Maar goed, laten ze dan NU beginnen met alsnog handtekeningen
verzamelen voor het behoud van de gewone dieren, en daarmee maken ze meer kans want gewone dieren mag NOG door elke particulier
gehouden worden, en dan word het al moeilijker om het ook in een circus te verbieden.
Nou, toch een simpel maar aardig plan toch? Kost een paar pakken A4 papier en wat balpennen. Dan heeft de vnco ook wat om
de politiek mee om de oren te slaan.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2018 5:50 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 9579
Bijzonder origineel idee! Doet me alleen wel een beetje denken aan vroegere acties van de Commissie Klassiek Circus.
Die haalden in de loop der jaren ontelbare handtekeningen op in de strijd tot behoud van de wilde dieren in het circus.
Ze zullen nog ergens op een tochtige zolder liggen, want helemaal nooit is daar ook maar iets mee gedaan.
Zelfs na de invoering van het verbod in 2015 ging de actie door, onder meer bij Circus Freiwald.
Met tranen in de ogen vestigden zij hier hun hoop op. Helaas tevergeefs......

Jammer genoeg heeft een instantie als bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren een dermate grote en bereikbare achterban dat zij in recordtempo een veelvoud aan handtekeningen scoren (mochten zij dat nodig vinden), dus dan lijkt me dat laten tekenen van circusbezoekers een weinig zinvolle zaak.
Nogmaals: al geprobeerd en zonder follow-up zinloos.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2018 9:57 pm 
Offline

Lid geworden op: ma okt 06, 2008 10:02 pm
Berichten: 1143
Freiwald wilde het vereiste aantal handtekeningen halen wat nodig is om de Tweede Kamer af te dwingen een punt te agenderen. Volgens mij is dat 60.000. Vindt handtekeningen verzamelen prima idee maar wat vereist is om de toekomst van circusdieren te garanderen is samenwerking. Dat is een heikel thema want dat komt in de circuswereld niet van de grond. Daarnaast ook de samenwerking met andere partijen als de paardensport en dierentuinen. Paardensport kan een belangrijke partij zijn omdat daar nog al wat geld in omgaat en dat kan je van de circuswereld helaas niet zeggen. Dierentuinen is lastig want die verhoudingen lijken verstoord. De Zoo van Knie in Rapperswill kan bijvoorbeeld geen mannetjesolifsnt krijgen van collega's.
Wat ik nooit begrepen heb is dat het besluit om wilde dieren te verbieden niet juridisch aangevochten is, waarom is nooit de aanval gezocht is. Om dieren in het circus te houden moet er echt wat gebeuren en zal daarmee nu gestart moeten worden.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2018 10:38 pm 
Offline

Lid geworden op: ma jul 04, 2016 11:54 am
Berichten: 288
Didier schreef:
Bijzonder origineel idee! Doet me alleen wel een beetje denken aan vroegere acties van de Commissie Klassiek Circus.
Die haalden in de loop der jaren ontelbare handtekeningen op in de strijd tot behoud van de wilde dieren in het circus.
Ze zullen nog ergens op een tochtige zolder liggen, want helemaal nooit is daar ook maar iets mee gedaan.
Zelfs na de invoering van het verbod in 2015 ging de actie door, onder meer bij Circus Freiwald.
Met tranen in de ogen vestigden zij hier hun hoop op. Helaas tevergeefs......

Jammer genoeg heeft een instantie als bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren een dermate grote en bereikbare achterban dat zij in recordtempo een veelvoud aan handtekeningen scoren (mochten zij dat nodig vinden), dus dan lijkt me dat laten tekenen van circusbezoekers een weinig zinvolle zaak.
Nogmaals: al geprobeerd en zonder follow-up zinloos.


Tja, en als ik dan van hugo lees dat de circussen dus niet samen hebben gewerkt, en de reeds verzamelde handtekeningen ergens op een zolder
stof liggen te happen, dan houd gewoon alles op.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.