Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel wo nov 20, 2019 9:56 am

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo sep 04, 2019 3:16 pm 
Offline

Lid geworden op: do jul 21, 2011 3:38 pm
Berichten: 7201
Niet veel maar wel een beetje nieuws had de directie van Circus Barani toen ik dat onlangs bezocht in Soest.
Mooi en zeer ruim circusterrein daar, ik was er al eens eerder, alleen wel wat last van de 3e hittegolf die ons dit jaar trof.
Een hele opgave voor de artiesten, maar ook voor het publiek.
Dat wel kwam maar toch niet in die mate die als gewenst werd gezien.
En bovendien ook al niet tè enthousiast, maar dat kan een wisselwerking zijn geweest.

Ik was er tevens een beetje op kraamvisite, want in niet al te lange tijd heeft dit circus uitbreiding gekregen met twee jonge mannetjes die tot een nieuwe generatie behoren.
De ene is intussen al weer 10 maanden -en stoeit al als een grote met Opa!- de tweede zag onlangs in Schoorl het levenslicht. Daarover las u hier al eerder.
Ben helemaal vergeten naar hun namen te vragen, erg slordig!
Die van hun moeders weet ik dan weer wel. Amber Blokker van de nieuwste aanwinst en Vivian Weisheit van de eerstgeborene.
Zij is al weer een poosje bij dit circus en oorspronkelijk afkomstig uit Zweden, waar haar familie reist met Circus Bambino.
En zo is de cirkel weer helemaal rond, want dat betekent natuurlijk 'kleine jongen'. En heeft Vivian volledig voldaan aan de haar gestelde verwachtingen.....

Veel optreden doen de dames nog niet. Vivian hoelahoept, maar Oma Lea laat zich de kaas niet van het brood eten en overtreft haar schoondochter met verve!
Zie het maar als een nieuwe uitdaging, met van die jonge grietjes in de piste.....
Als altijd dieren te over bij Barani. Zelfs zoveel dat dierennummers gecombineerd zijn.
Zo komen in één nummer zowel de duiven, de kippen als de poezen in actie.
Nog een uitbreiding is een jong hondje van een week of elf.
En lama´s, maar die zag ik nog niet in de piste. Nog in de leerfase, denk ik.

Dan het nieuws waar het hier om gaat, u las het al in de titel.
Circus Barani komt de komende Kerstperiode niet voor de vierde maal naar Goes om het Zeelandse Kerstcircus gestalte te geven.
Oorzaak is het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente, waardoor zo ongeveer per in beslag genomen parkeervak(je) betaald zou moeten gaan worden.
En dat is absoluut geen haalbare kaart.
De keuze is inmiddels gevallen op een andere plaats. Die mag niet bekend worden gemaakt voordat alle vergunningen in orde zijn.
Dus dat doe ik dan ook niet.
Een centraal in Nederland gelegen stad, dat wil ik wel verklappen.

Het ouderlijk circus van Vivian:

Afbeelding

En een mooie en leuke fotoserie uit de tijd dat zij daar nog haar kunstjes vertoonde: https://www.fotosidan.se/blogs/bjornsbe ... ?tag=clown

Zoals hier:

Afbeelding

De SR -Sveriges Radio- wierp eerder in een kookrubriek een blik in de keuken van dit familiecircus. Met een grappig resultaat...
Op de eerste foto is Vivian de tweede van links.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=4560092

Afbeelding


Cirkusmamma: "Det är ingen knivkastning i köket"

I dagens Mathörna passade vi på att hälsa på en riktig cirkusfamilj.
De kommer från norra Tyskland men har turnerat i Sverige sedan 2004 och därför pratar familjen Weisheit, mamma Ariane och pappa Billy och de sex barnen, bra svenska.

Cirkusartister måste äta bra och maten för dagen var potatismos med stekt lök, bratwurst och grön sallad med turisk yoghurt.
Den lagades i cirkusvagnen som är stor och rymmer ett helt vanligt kök.

– Artister kan inte äta så mycket före föreställningen om man ska göra akrobatik och så.
Vi brukar äta mer efter föreställningen säger Ariane Weisheit.

– Och det är ingen knivkastning i köket, bara i manegen! skrattar cirkusmamman.

Hela familjen gör Cirkus Bambino tillsammans på somrarna och på vintern åker de hem till sin bondgård och reparerar lastbilar, målar cirkusvagnar och syr på paljetter på cirkuskläderna.

Recept: Cirkusfamiljens bratwurst med potatismos

Ingredienser: Bratwurst, pulvermos, lök, sallad, gurka, paprika, rädisor och turkisk yoghurt

Gör så här: Koka mycket vatten till moset och gör det. Skär roliga mönster i bratwursten, stek den.
Hacka sallad, gurka, paprika och rädisor och ha turiskt yoghurt som dressing i salladen.
Stek sedan lök, mycket lök i skivor för att ha till moset.


Google vertaalde aldus -met een enkele correctie-:

Circus-moeder: "Er wordt geen mes in de keuken gegooid"

In de Mathörna van vandaag maakten we van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van een echte circusfamilie.
Ze komen uit Noord-Duitsland maar reizen sinds 2004 in Zweden en daarom spreekt de familie Weisheit, moeder Ariane en papa Billy en de zes kinderen, goed Zweeds.

Circusartiesten moeten goed eten en het eten van de dag was aardappelpuree met gebakken ui, braadworst en groene salade met Turkse yoghurt.
Het is gemaakt in de grote circuswagen en die heeft een gewone keuken.

- 'Artiesten kunnen niet zoveel eten voor de voorstelling als je acrobatiek en dergelijke wilt doen.
We eten meestal meer na de voorstelling', zegt Ariane Weisheit.

- 'En er wordt geen mes in de keuken gegooid, alleen in de manege!', lacht de circusmoeder.

Het hele gezin maakt Circus Bambino samen in de zomer en in de winter gaan ze naar huis naar hun boerderij en repareren vrachtwagens, schilderen ze circuskarren en naaien ze pailletten op de circuskleding.

Recept: Circusfamilie-braadworst met aardappelpuree

Ingrediënten: Braadworst, puree in poedervorm, ui, salade, komkommer, paprika, radijs en Turkse yoghurt

Doe dit: Kook veel water en voeg de puree toe. Snijd grappige patronen in de braadworst, bak deze.
Hak sla, komkommer, paprika en radijs en voeg Turkse yoghurt toe als dressing in de salade.
Bak vervolgens uien, veel uien in plakjes om bij de puree te doen.


De andere foto's bij dit recept:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tot zover deze kookrubriek, ik krijg er trek van!
Lekker ook dat Zweedse eten, vaak met zoete sauzen en toch pittig.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.